• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Anete Mirjama Gailīte - vienīgā meitene Kuldīgas novada Sporta skolas futbola nodaļā!

Anete savas futbola gaitas sāka samērā vēlu - 2021. gadā, kad uz treniņiem atnāca kopā ar vēl divām draudzenēm. Laikam ejot, Anete ir palikusi vienīgā, neskatoties uz to, ka jātrenējas kopā ar puišiem. Anetei piemīt milzu pacietība, vēlme progresēt un milzīga mīlestība pret futbolu.

Cītīgi trenējoties, trīs gadu laikā Anete ir ļoti progresējusi un pilnveidojusi savu meistarību. Līdz pagājušajam gadam viņa piedalījās sava vecuma čempionātos un turnīros kopā ar Kuldīgas komandu, kurā ir tikai zēni. Taču pēc pagājušā gada sezonas noslēguma ar Anetes treneri, Artūru Šternbergu, sazinājās ‘’FK Iecava’’ meiteņu komandas treneris, kurš bija ievērojis Aneti un aicināja pievienoties (stažēties) ‘’FK Iecavas komandā.’’ Ilgi nedomājot, Anete, vecāki un treneris nolēma par pievienošanos iecavniecēm, jo bija liels prieks, ka Anete beidzot varēs startēt kopā un pret sava vecuma meitenēm.

Kopīgiem spēkiem, cenšoties izvadāt Aneti uz Rīgu vai Iecavu, lai netiktu kavēta neviena spēle, Kuldīgai ir sava čempione Meiteņu telpu futbolā U14 Elites grupā un divas sudraba godalgas Meiteņu futbola čempionātā U14 Elite un U16 vecuma grupās. Milzīgs paldies jāsaka Anetes vecākiem, kas noticēja Anetes sapnim un atrada laiku izvadāt meitu uz spēlēm.

Šis viss rezultējies tā, ka Aneti ir pamanījusi Latvijas WU15 izlases galvenā trenere Liene Vāciete, sportiste ir izsaukta uz vairākiem Latvijas meiteņu izlases talantu treniņiem, kā arī saņēma izsaukumu uz Latvijas WU-15 izlases treniņnometni Rīgā. Šoreiz gan nedaudz pietrūka, lai tiktu Latvijas izlases sastāvā uz Baltijas kausu WU-15 Tallinā.

WhatsApp Image 2024 09 03 at 15.24.35

Treneris Artūrs Šternbergs:

Anete par aizvadīto sezonu ir ļoti gandarīta un priecīga. Ir izdevies gūt vairākus vārtus, draudzīgi iekļauties jaunās komandas kolektīvā, nokļūt Latvijas izlases kandidātu lokā. Taču šobrīd Anete ir nospraudusi sev nākamo mērķi - tikt Latvijas izlasē. Anetei tas ir pa spēkam. Motivācija ir, spējas un talants ir, atliek tikai trenēties un iet uz priekšu. Mums ir laba atgriezeniskā saite no Latvijas izlases treneres par to, kas jāpieliek, kam vairāk jāpievērš uzmanība, lai Anete vēl vairāk progresētu. To arī darīsim, ar visu apkārtējo atbalstu mums viss izdosies.

Liels paldies jāsaka arī Kuldīgas Futbola skolai par atbalstu!

WhatsApp Image 2024 09 03 at 15.22.50

 LIDL meiteņu telpu futbola čempionāts U14 Elites grupā - čempione FK Iecava sastāvā (2 vārti).

LIDL meiteņu futbola čempionāts U14 Elites grupā - 2.vietas ieguvēja FK Olaine/FK Iecava sastāvā (2 vārti).

LIDL meiteņu futbola čempionāts U16 grupā - 2.vietas ieguvēja FK Iecava sastāvā (1 vārti).

Latvijas WU-15 izlases kandidāte.

 

WhatsApp Image 2024 09 03 at 15.24.52WhatsApp Image 2024 09 04 at 09.32.21