• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Jau 12. reizi Kuldīgā – starptautiskās sacensības ‘’Kuldīgas Katrīnas Kauss 2024’’

Arī šogad Kuldīgas vieglatlētikas manēžā norisināsies starptautiskās sacensības – “Kuldīgas Katrīnas kauss”. 20. janvārī plkst. 17.00 uz starta izies augsta līmeņa pašmāju un ārzemju sportisti. Sacensības klātienē bezmaksas varēs vērot ikviens interesents.

“Kuldīgas Katrīnas kausā” sportisti sacentīsies 60 metru sprintā, 60 metru barjerskrējienā, 400 metru skrējienā, tāllēkšanā, 800 metru skrējienā sievietēm un 1500 metru skrējienā vīriešiem un kārtslēkšanā.

Šogad no ārvalstu sportistiem gaidāmi vairāki Eiropas junioru medaļnieki, kā, piemēram - Džerods Bija (Jarod Biya), kurš ir Eiropas U20 sudraba medaļnieks, pagājušā gada ‘’Katrīnas kausa’’ uzvarētājs 60m sprintā - Džordans Vatsons – Brauns (Jordan Watson – Brown).

Uz starta izies arī Eiropas U20 čempione 1500m skrējienā - Dilek Koçak no Turcijas, kura startēs 800m skrējienā. Gaidāms, ka sportiste labos Katrīnas kausa un manēžas rekordu. 1500m skrējienā vīriešiem startēs austrālietis Sems Bleiks (Sam Blake) ar iespaidīgu personisko rekordu – 3:38.43. Tāllēkšanas disciplīnā sievietēm startēs ukraiņu pārstāve Irina Nerubaļčuka (Irina Nerubalshchuk) ar personisko rekordu 6.57m.

Gūt pieredzi starptautiska līmeņa sacensībās varēs arī Kuldīgas novada vieglatlēti. Pagājušā gada uzvarētājs Ralfs Zazerskis (60m barjerskrējiens). 60 m sprintā savu meistarību pierādīs četri sportisti – Beāte Buka, Nikola Demčenko, Kristīne Dubure un Jānis Rūķis. Tāllēkšanā startēs Aleksis Gailītis, Janita Antipina un Keita Jēkabsone.

Pirmo reizi Latvijā notiek World Indoor tour (Challenger) - pasaules tūre ar divus līmeņus augstāku sacensību kategoriju, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tas dos sportistiem iespējas cīnīties par vērtīgiem World Athletics ranga punktiem, kvalificējoties Olimpiskajām spēlēm.

Sacensības plkst. 17:00 iesāks sieviešu kārtslēcējas. Savukārt “Kuldīgas Katrīnas kausa” atklāšanas ceremonija plkst. 17.50, pēc kuras sekos bērnu skrējiens.

Tā kā pieteikšanās noslēdzas 10. janvārī, sagaidāms, ka dalībnieku skaits vairos visus labākos Latvijas vieglatlētus, kā arī Eiropas sportistus.

Sacensību NOLIKUMS

Sacensību PROGRAMMA

 

Katrinas kauss 2024 LV2