• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Aizrautība, meistarība un cīņa par uzvaru – aizvadīta ‘’Kuldīgas Nakts Četrcīņa’’

14. jūlijā, Kuldīgas Centra vidusskolas stadionā aizvadīta ‘’Nakts četrcīņa’’, kurā šogad piedalījās 15 komandas. Arī šogad visām komandām meistarība bija jāpierāda četros sporta veidos – volejbolā, futbolā, strītbolā un florbolā.

Sacensībās drīkstēja piedalīties dalībnieki no visas Latvijas. Komandai bija jāpiesaka četri līdz septiņi dalībnieki. Komandas tika sadalītas apakšgrupās, kurās tika izspēlēti visi sporta veidi. Katras grupas pirmās divas komandas kvalificējās ¼ finālam. Tālāk sekoja pusfināls un fināls.

Turnīrā šogad triumfēja ‘’Ošenieki/Šēde 1’’, sudraba godalgas izcīnīja ‘’Kuldīgas Burvji’’, bronzas godalgas ieguva ‘’Ošenieki/Šķēde 2’’, bet ceturtajā vietā ierindojās‘’Kurmāle’’.

Sacensībās drīkst startēt arī sievietes, taču biežāk piesakās vīriešu dzimtas pārstāvji. Šogad pasākumā piedalījās viena sieviešu komanda ‘’Sanitmaizes’’. Meitenes bija atbraukušas no Liepājas un sacensībās piedalījās pirmo reizi. Mērķis bija pavadīt nedēļas nogali sportiskā gaisotnē, kas meitenēm arī izdevās. Bijis liels pārsteigums, ka sacensībās pārējo komandu sastāvā bija tikai puiši.

Par otrās vietas ieguvējiem šogad kronēti ‘’Kuldīgas Burvji’’, kuri sacensībās piedalījās jau trešo gadu. (Niks Maulis, Lauris Grīniņš, Ralfs Kudrovskis, Kristaps Citlavs, Markuss Cibuks, Kristens Viļums, Krišjānis Megnis) Komandas sastāvs gandrīz katru gadu esot vienāds, taču ir reizes, kad kāds netiek, tad nākas meklēt jaunus puišus, kuri gatavi labi pavadīt laiku un cīnīties par uzvaru. Viens no komandas biedriem braucis pat no Zviedrijas, lai piedalītos sacensībās.  Šogad mērķis bija beidzot pārvarēt ceturtdaļfinālu, jo pēdējos divos gados komanda izkrita tieši ceturtdaļfinālā, šogad šis mērķis ticis realizēts.

Spontāni sacensībām pieteikušies ‘’Galdaris’’, kuriem sports ir tuvs un šāda veida pasākumos cenšas piedalīties vienmēr. Komandas dalībnieks Uģis Vilnītis:’’Pasākums bija lielisks, aizraujošas cīņas un ideāla atmosfēra! Sākām turnīru ar florbolu, no trijām spēlēm uzvarējām divās, turpinājām ar basketbolu, kurā piekāpāmies pretiniekiem visās trijās spēlēs. Nākamais sporta veids bija futbols, visas trīs spēles pārliecinoši pieveicam pretiniekus un noslēdzām turnīru ar volejbolu, diemžēl nācās atzīt pārākumu visās spēlēs. No grupas ārā netikām, bet visi bija apmierināti ar paveikto!’’

Ceturto gadu turnīrā startē komanda ‘’Kurmālē’’, kuras mērķis vienmēr ir bijis uzvarēt (Ēriks Pucens, Toms Bergmanis, Artūrs Kairišs, Toms Kairišs, Nils Bredovskis, Mārtiņš Blūms, Edgars Putniņš). Komandā ir spēcīgi dalībnieki gan florbolā, gan volejbolā, mazāk futbolā, taču basketbolā esot visgrūtāk. Katru gadu tieši basketbols esot tas, kas puišiem atņem uzvaru. Kopā sacensībās veicies labi, komanda saka lielu paldies organizatoriem un visiem dalībniekiem. Komandas dalībnieks Ēriks Pucens sola, ka ‘’Kurmāle’’ sacensībās startēs arī nākamajā gadā.

‘’Pasākums no organizatoriskās puses šogad izdevās lieliski, jo nebija nevienas aizķeršanās. Pozitīvi un enerģiski. Šogad pasākums norisinājās jaunā vietā, kas, manuprāt, bija daudz kompaktāk visiem dalībniekiem, jo tuvāk ir gan ģērbtuves, gan tualetes un citas vajadzīgās lietas. “Nakts četrcīņa” noteikti norisināsies arī nākamajā vasarā, jo kamēr ir pieprasījums, būs arī piedāvājums,’’ pārdomās dalās Ivo Solomahins.