• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

VK Kuldīga/KNSS atspēlējas no 0-2, taču piecu setu cīņā atzīst Vecumnieku pārākumu

11. decembrī cīņu “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā aizvadīja VK Kuldīga/KNSS, kas savā laukumā uzņēma Vecumnieku komandu. Aizraujošā cīņā panākumu ar 3-2 (25:16; 25:20: 23:25; 22:25; 15:11) svinēja viesi no Vecumniekiem.

Kuldīdznieki neveiksmīgi iesāka pirmos divus setus, kuros nevarēja atrast ritmu un savu spēli. Abos setos nācās piekāpties pretiniekiem ar 16:25 un 20:25. Tomēr mājinieki parādīja fantastisku raksturu un pārliecību atguva trešajā setā, kur saspringtā galotnē izdevās svinēt panākumu ar 25:23. Arī ceturtajā setā kuldīdznieki bija uz viļņa, kad teicams sniegums tika demonstrēts gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, uzvarot setu ar 25:22 un izlīdzinot dueļa rezultātu.

Diemžēl spēki kuldīdzniekiem pietrūka piektajā setā, kad meistarīgāki uzbrukumā izrādījās Vecumnieku volejbolisti, kas prata izcīnīt dramatisku panākumu. Uzvarētāju rindās ar 18 punktiem atzīmējās Jānis Andrejevs, turpretim VK Kuldīga/KNSS rindās neapturams bija Latvijas čempionāta novembra mēneša vērtīgākais spēlētājs Dāvis Andersons. Kuldīdznieks guva 30 punktus.

Turnīra tabulā kuldīdznieki atkāpušies uz sesto pozīciju astoņu vienību konkurencē. Astoņās spēlēs Kuldīgas vienībai izcīnītas trīs uzvaras un piecas reizes atzīts pretinieku pārākums. Kuldīdznieki iekrājuši desmit punktus, tomēr tikai divu punktu attālumā ir trešās vietas īpašnieki VK Ventspils.

Nākamo dueli VK Kuldīga/KNSS aizvadīs 8. janvārī, kad savā laukumā uzņems VK Jelgava volejbolistus.