• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Gada balva sportā 2023 – svinīgā ceremonijā godina aizvadītā gada sporta izcilības!

10. februārī, atskatoties uz paveikto un sasniegto, svinot un daloties emocijās, svinīgā ceremonijā tika godināti labākie novada sportisti un sportistes, komandas, sporta pasākumi un atbalstītāji.

Gada balvas svinīgā ceremonija norisinājās Kuldīgas kultūras centra telpās. Uzmundrinošus vārdus visiem veltīja Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska. Bet vakaru ar muzikāliem priekšnesumiem piepildīja grupa ‘’Mākoņstūmeji’’

Šogad pasākumā tika pasniegtas 14 balvas. Desmit nominācijas noteica pēc Kuldīgas novada domes sporta un veselības veicināšanas komisijas balsojuma, savukārt četras nominācijas tika vērtētas pēc publiskā balsojuma, kurā varēja piedalīties jebkurš Kuldīgas novada iedzīvotājs.

Par gada labāko jauno sportistu kronēja pludmales volejbolistu Kristianu Fokerotu, kurš izcīnīja 3.vietu Eiropas čempionātā pludmales volejbolā U-20, kā arī 3.vietu Eiropas čempionātā U-22. Vēl nominēti bija Gusts Lapiņš, Ralfs Zazerskis, Valentīns Klevinskis, Dāvis Avdjukēvičs un Niks Maulis.

Kategorijā ‘’Gada sportiste 35+ vecuma grupā’’ apbalvoja Ludmilu Joci. Sasniegumi - Pasaules veterānu čempionāts vieglatlētikā Toruņā (Polija) - 4.vieta S55+ grupā (4x200m stafetē), 4.vieta (komandu krosā), 5.vieta (10km skr. šosejā), 1-.vieta (1500m skrējienā); Eiropas veterānu čempionāts vieglatlētikā, Pescarā (Itālija) - 2.vieta (8km krosā komandu vērtējumā). Balvai nominētas bija Skaidrīte Otaņķe, Ilze Dziesma, Līga Virbule un Odeta Turka.

Savukārt nominācijā ‘’Gada sportists 40+ vecuma grupā’’ balvu saņēma Ģirts Vēvers, kuram Pasaules čempionātā 1.vieta individuālajā braucienā V50+, Latvijas čempions individuālajā braucienā amatieriem, Latvijas riteņbraukšanas amatieru "Gada sportists 2023". Balvas saņemšanai nominēti bija arī Jānis Pommers, Arvīds Teteris, Gaidars Smirnovs un Māris Rozentāls.

Kategorijā ‘’Gada sportists ar īpašajām vajadzībām’’ balvu piešķīra Alisei Simsonei, kura izcīnīja 1. vietu starptautiskās sacensības BOČIJA Berlīnē un 4. vietu Eiropas čempionātā novusā. Kategorijā nominēti bija arī Genādijs Sičevs un Igors Serdjukovs.

Nominācijā ‘’Gada tehnisko sporta veidu sportists’’ balvu saņēma Mārcis Pirtnieks, kuram 2.vieta Latvijas čempionātā Superbike klasē. Šajā kategorijā nominēti bija arī Edijs Ošs, Mārcis Martinovs, Kristaps Kronbergs un Aigars Tīdmanis.

Jaunums ceremonijā šogad bija – ‘’Gada sportiski aktīvākais pagasts’’, kur par sportiskāko pagastu tika atzīts Vārmes pagasts. Pagasts aktīvi organizē sporta pasākumus, kā arī Vārmes florbola komanda izcīnījusi medaļas Latvijas 2.līgas čempionātā florbolā. Nominēti bija arī Turlavas pagasts, Ēdoles pagasts, Alsungas pagasts un Kabiles pagasts.

 Par ‘’Gada populārāko Kuldīgas novada sporta pasākumu’’ tika atzīts “Katrīnas kauss vieglatlētikā 2023”. Vēl nominēti bija “Noskrien Ziemu 2023”, “J. Baukša piemiņas kauss riteņbraukšanā 2023”, “LČ orientēšanās sprintā”, “Kuldīgas 18. pusmaratons”, Pasaules čempionāts aršanā, “Dark NET telpu futbola turnīrs – Alsunga”, Pauerliftinga kluba "Kuldīga" GPC Spēka trīsciņas sacensības un Latvijas Telpu futbola Virslīgas čempionāts.

Populārākā Kuldīgas novada tautas sporta pasākuma titulu ieguva ‘’Velodiena 2023’’. Balošanai izvirzīti bija arī “Nakts četrcīņa 2023”, Orientēšanās seriāls “Taciņas”, Skriešanas seriāls “Kuldīgas apļi”, “Ģimeņu Ziemassvētku volejbola turnīrs”, 4. maija skrējiens, Skrundas pilskalna skrējiens, Skrundas vasaras sporta spēles un Bocce sacensības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Nominācijā “Gada sporta klubs” uzvaras laurus plūca futbola komanda FC “Nikers”. Šajā kategorijā nominēti bija arī Kuldīgas florbola klubs, Šautriņu mešanas klubs “Kuldīga”, Orientēšanās klubs “Taka”, Cīņu klubs “Kuldīga”, Galda tenisa klubs “Hercogs”, Jātnieku sporta klubs “Montepals”, Kuldīgas novusa klubs, Šaha klubs “Kuldīga”, Pauerliftinga klubs “Kuldīga”, Boksa klubs “Pērkons”, Šaušanas klubs “MMB”, Sporta klubs “Rozental Team”,Futbola klubs "FC Nikers", Riteņbraukšanas klubs "Goldingen Cycling Club", “MKM Motorsport” un Speciālais sporta centrs.

Par “Gada populārāko sportistu” kļuva Arvis Sprude. Nominēti bija arī Andris Dilāns, Uģis Jocis, Kristaps Bērziņš, Valdis Kalējs, Krists Neilands, Kristians Fokerots - Pludmales volejbols, Edgars Peterlevics, Māris Rozentāls, Kristīne Rathena, Valentīns Klevinskis, Mārcis Pirtnieks, Mārcis Martinovs, Aigars Tīdmanis, Uldis Ozoliņš, Alise Robežniece, Kristaps Kronbergs, Edijs Ošs un Edgars Poriņš/ Oskars Virsis.

Par labāko gada komandu atzina florbola klubu FK KNSS/Kuldīga”, kuriem pagājušajā gadā izdevās izcīnīt 2.vietu Latvijas 1.līgas čempionātā florbolā.  Starp nominantiem bija arī futbola komanda FC “Nikers”, MKM motorsport, Goldingen Cycling team un florbola komanda “Vārme”.

Par Kuldīgas novada gada sportistu šogad tika atzīts Krists Neilands - Pasaules čempionātā grupas braucienā 23.vieta, 4.vieta Tour de France 10.posmā. Nominēti bija arī Uģis Jocis, Arvis Sprude, Kristaps Šmits un Edgars Peterlevics.

“Gada sportistes” tituls šogad Amandai Krūmiņai – Latvijas čempionei maratonā. Balvas saņemšanai nominētas bija arī Anija Jurdža, Kristīne Rathena, Auce Mūrniece un Ilze Burkevica.

Balvu par mūža ieguldījumu sportā saņēma volejbola treneris Ainārs Zankovskis. Ainārs savā darba mūžā sagatavojis augstas klases volejbolistus, ar saviem audzēkņiem izcīnījis godalgotas vietas Valsts mēroga sacensībās. Vienmēr ir atbalstījis un piedalījies dažādu mēroga sacensību organizēšanā ne tikai Skrundā, Kuldīgā, bet arī valsts mēroga sacensības.

Noslēgumā īpašu paldies Kuldīgas novada sporta skola un Kuldīgas novada pašvaldība teica vietējiem uzņēmumiem, kuri ar finansiālu atbalstu palīdz dažādu sporta pasākumu norisē. Pateicības saņēma Sia "Linde grupa", SIA Baloži&Ko, Sia Duna Brevery, Sia Rietumu Nafta, Sia Genuss, Sia Simra, Sia Agrotehnika, Sia Stiga RM, Sia Vēvers, Sia Korp un Sia Global VIA.