• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

VK Kuldīga/KNSS Daugavpilī apspēlē jēkabpiliešus, bet piecu setu cīņā piekāpjas Augšdaugavai

Divas spēles 14. un 15. janvārī “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā aizvadījuši VK Kuldīga/KNSS spēlētāji, kuri Daugavpilī tikās ar “Jēkabpils juniori”/JSS un Augšdaugavas komandām.

Tā kā Jēkabpilī šobrīd ir plūdi, tad duelis tika pārcelts uz Daugavpili, abām komandām spēkojoties neitrālā laukumā. Pirmais sets ritēja punkts punktā, taču aizraujošas bija seta beigas. Vispirms kuldīdznieki ieguva četru punktu pārsvaru 22:18, tomēr jēkabpilieši to prata sadeldēt un izlīdzināt rezultātu – 23:23. Pēdējais vārds piederēja Kuldīgas vienībai, kas prata gūt divus punktus un izraut uzvaru setā ar 25:23.

Krietni saturīgāku spēli kuldīdznieki demonstrēja otrajā setā, to uzvarot ar 25:18, taču Jēkabpils vienība negrasījās padoties - trešajā setā atguvās un guva virsroku ar 25:19. Spēki jaunajiem Jēkabpils spēlētājiem nepietika un ceturtajā setā Kuldīgas volejbolisti viegli tika galā ar pretiniekiem – 25:15. Uzvara ar 3-1 un trīs punkti turnīra tabulā. Diemžēl detalizēta statistika ar punktu guvējiem nav pieejama.

Tikmēr īsts trilleris izvērtās mačā starp mājinieci Augšdaugavu un kuldīdzniekiem. Viesi no Kurzemes teicami uzsāka dueli, svinot panākumu pirmajos divos setos. Ar 25:23 kuldīdznieki guva virsroku pirmajā setā, bet ar 27:25 dramatiski uzvarēja otro setu.

Diemžēl tālākajos trīs setos sportiskā veiksme stāvēja Augšdaugavas pusē. Trešo setu mājinieki atguva ar 25:18, bet ceturtajā setā svinēja uzvaru ar 26:24. Piektajā, izšķirošajā, setā kuldīdzniekiem pietrūka spēka un nācās piekāpties ar 8:15, tādējādi piedzīvojot sāpīgu zaudējumu ar 2-3.

Neapturams duelī bija kuldīdznieks Dāvis Andersons, kurš guva 33 punktus, savukārt Sandris Gulbis pievienoja 14. Tikmēr Augšdaugavas vienībā 19 punkti Sandim Vilcānam, bet 15 punkti Armanda Rokjāna kontā.

Turnīra tabulā VK Kuldīga/KNSS šobrīd ieņem ceturto vietu, 10 mačos tiekot pie 14 punktiem. Nākamo spēli kuldīdznieki aizvadīs 22. janvārī, kad plkst. 15.00 savā laukumā uzņems RTU volejbolistus.