• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

VK Kuldīga/KNSS piecu setu “trillerī” atzīst Aizputes volejbolistu pārākumu

Dramatisks mačs “Optibet” Latvijas volejbola čempionātā izvērtās starp VK Kuldīga/KNSS un Aizputes volejbola komandām. Kuldīdznieki tomēr piecos setos (23:25; 25:12; 25:23: 20:25; 13:15) atzina pretinieku pārākumu.

Abām komandām nespēlēja vairāki līderi – Aizputes komandai nevarēja palīdzēt Kārlis Kliemanis, savukārt kuldīdzniekiem savainojumus turpina dziedēt Dāvis Andersons un Kaspars Gertners. Tomēr Aizputes komandu ļoti skaļi un aizrautīgi atbalstīja kuplais līdzjutēju pulks Kuldīgas sporta halles tribīnēs.

Jau no pirmajām izspēlēm iezīmējās mača ritējums – saspringta un līdzīga cīņa. Pirmā seta izskaņā meistarīgāk un pārliecinošāk nospēlēja Aizputes komanda, to uzvarot ar 25:23.

Neveiksme pirmajā setā kuldīdzniekiem deva sportisko niknumu, kas tika demonstrēts arī laukumā – VK Kuldīga/KNSS otrajā setā pretiniekiem ļāva gūt tikai 12 punktus, kamēr paši tika pie 25.

Lieliski uzņemto ritmu kuldīdznieki turpināja arī trešajā setā, veiksmīgāk nospēlējot izšķirošajos brīžos un svinot uzvaru setā ar 25:23. Ceturtajā setā Aizputes volejbolisti atguvās un veiksmīgi darbojās uzbrukumā, uzvarot setu ar 25:20 un pa setiem panākot izlīdzinājumu 2-2.

Spēles uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams piektais sets, kurā netrūka emocijām bagātu notikumu, tomēr nedaudz veiksmīgāk nospēlēja viesi no Aizputes, setu noslēdzot ar 15:13, tādējādi svinot panākumu duelī.

Rezultatīvākais VK Kuldīga/KNSS rindās bija Sandris Gulbis, kurš guva 18 punktus, bet 17 punktus pievienoja Fēlikss Cīrulis. Turpretim Aizputes rindās 19 punkti Renāram Zemturim, bet 15 punkti Valteram Kāpiņam.

Nākamo spēli kuldīdznieki aizvadīs 22. janvārī, plkst. 14.00 savā laukumā spēkojoties ar Rīgas Volejbola skolas vienību. Tā kuldīdzniekiem būs pēdējā mājas spēles šajā sezonā.