• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

VK Kuldīga/KNSS līdzvērtīgā duelī piekāpjas RTU volejbolistiem

9. janvārī VK Kuldīga/KNSS aizvadīja spēli “Optibet” Latvijas čempionātā, uzņemot Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) volejbolistus. Garām izspēlēm bagātā duelī uzvaru ar 3-1 (25:21; 21:25; 25:23; 25:22) izcīnīja viesi no Rīgas.

Kuldīgas komandā slimības un traumu dēļ nevarēja palīdzēt vairāki vadošie spēlētāji – Dāvis Andersons, Kaspars Gertners un Sandris Gulbis, kurš decembrī tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju. Mačam tika piesaistīti vairāki Kuldīgas novada sporta skolas jaunie volejbolisti. Tā kā komandas galvenais treneris Jānis Jerumanis devies palīgā Latvijas junioru izlasei, komandu no soliņa vadīja Kaspars Gertners.

Jau pirmajā setā iezīmējās viss mača ritējums – spēle punkts punktā. Pirmā seta noslēgumā nedaudz aukstasinīgāk darbojās viesi no Rīgas, pirmo setu uzvarot 25:21. Otrajā setā iespēlējās Kuldīgas vienība un izmantoja pretinieku kļūdas, pa setiem panākot līdzsvaru 1-1.  

Pagalam neveiksmīgs kuldīdzniekiem izdevās trešā seta sākums, kurā astoņu punktu pārsvaru (12:4) izdevās iegūt RTU spēlētājiem. Kuldīdznieki fantastiski šo pārsvaru sadeldēja un vienubrīd pat atradās vadībā, tomēr seta izskaņā pieredzējušie RTU spēlētāji prata novest līdz uzvarai – 25:23.

Arī ceturtajā setā abas komandas cīnījās kā līdzīga ar līdzīgu. Tomēr atkal pievīla darbības seta izskaņā, piedzīvojot sāpīgu zaudējumu ar 1-3. Kuldīgas komandā neapturams ar 26 punktiem bija Fēlikss Cīrulis, bet RTU komandā pa 19 punktiem guva Konstantins Talikovs un Raimonds Vilmanis.

Nākamo spēli VK Kuldīga/KNSS aizvadīs 16. janvārī, savā laukumā plkst. 15.00 uzņemot Aizputes volejbolistus.