• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Viesturs Lukševics ieguvis UCI 2. līmeņa trenera sertifikātu

Kuldīgas novada sporta skolas riteņbraukšanas treneris Viesturs Lukševics ieguvis Starptautiskās riteņbraukšanas federācijas (UCI) 2. līmeņa trenera sertifikātu, uzlabojot savu kvalifikāciju.

UCI 2. līmeņa šosejas riteņbraukšanas kursos piedalījās treneri, kuri pērn sekmīgi nokārtoja 1. līmeņa kursus. Kursi risinājās piecu dienu garumā Rīgā. Lekcijas pasniedza pazīstamais UCI eksperts, bijušais pasaules tūres komandu sporta direktors un eksprofesionālis Žons Žaks Anrī (Jean-Jacques Henry).  

Eksperts trenerus izglītoja par treniņu plānu veidošanu un analizēšanu, jaudām un slodžu līmeņiem. Tāpat treneri arī praktiski un teorētiski mācījās par bremzēšanas tehniku, līkumu izņemšanu, braukšanu grupā un citām vērtīgām lietām. Eksperts, iepriekš skaidrojot, treneriem deva arī uzdevumus veidot mēneša un gada treniņu plānus. Treneri strādāja grupās, tādējādi daloties savā pieredzē un vienojoties par labākajiem risinājumiem. Noslēgumā treneriem bija jāatbild uz 15 dažādiem jautājumiem par apgūtajām tēmām. Sekmīgai kursu nokārtošanai nepieciešami bija 35 no 50 maksimālajiem punktiem.

“Šis sertifikāts bija vienreizēja iespēja nostiprināt zināšanas riteņbraukšanas treneru jomā. To piedāvāja Starptautiskā riteņbraukšanas federācija (UCI).   Iegūtais sertifikāts ir otrā līmeņa, bet ar trešo līmeni treneriem paveras iespējas arī strādāt UCI. Pašam ir prieks un gandarījums par iegūto sertifikātu,” skaidro V. Lukševics.  

V. Lukševics, kurš 2021. gadā noslēdza profesionālā riteņbraucēja gaitas, šobrīd ir Kuldīgas novada sporta skolas treneris, un bijis Latvijas junioru izlases galvenais treneris.

Lai izdodas viss iecerētais, Viestur!