• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Kuldīgas šahistiem lieliska pieredze Ziemeļeiropas lielākajā turnīrā

No 18. līdz 21. augustam norisinājās Ziemeļeiropas lielākais šaha turnīrs – Rīgas Tehniskās universitātes atklātais kauss šahā, kurā piedalījās arī trīs Kuldīgas novada sporta skolas audzēkņi. Savu meistarību ar pasaules līmeņa šahistiem bija iespēja pierādīt Raivo Šteinbergam, Ancei Reihai un Nellijai Jēkabsonei.

Trīs kuldīdznieki piedalījās sacensību C grupā, kurā spēkojās 51 šahists no astoņām valstīm. Četru dienu turnīrā vislabāk no KNSS audzēkņiem veicās Raivo Šteinbergam, kurš savās partijās iekrāja trīs punktus un C grupā ierindojās 33. vietā. Tikmēr Ance Reiha izcīnīja 2,5 punktus, turnīru noslēdzot 42. vietā, turpretim Nellija Jēkabsone ieguva vienu punktu un 50. vietu.

Turnīra noslēdzošajā dienā, 21. augustā, tika izspēlēts šaha ātrspēles turnīrs, sacenšoties 150 dalībniekiem. Ātrspēlē R. Šteinbergam 4,5 punkti un 105. vieta, A. Reihai 4,5 punkti un 114. vieta, savukārt N. Jēkabsonei četri punkti un 130 pozīcija.

Treneris Gunārs Gertners uzsver, ka primāri turnīrs jauniešiem bijis, lai gūtu pieredzi starp meistarīgiem spēlētājiem, kā arī izjust starptautisku sacensību garu. Speciālists stāsta, ka ir apmierināts ar audzēkņu sniegumu un tie nostartējuši savu spēju robežās.