• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Kuldīgas novada komandām spilgta sezona Latvijas galda tenisa čempionātā

Lieldienu brīvdienās noslēdzās Latvijas galda tenisa komandu čempionāta sezona. Kopumā sezonā piedalījās 51 komanda no visas Latvijas, bet Kuldīgas novads tika pārstāvēts ar piecām komandām.

Pēc divu apļu (četri posmi) turnīra tika noskaidroti “play-off” dalībnieki visās sešās līgās. GTK Hercogs 1. komanda bija vienīgā, kura diemžēl nespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs. Bet tas ir saprotams, jo augstākajā līgā pretiniekos visi Latvijas stiprākie klubi, kuri bija piesaistījuši spēlētājus no Polijas, Lietuvas, Igaunijas un pat Nigērijas. Pirmajā izslēgšanas kārtā zaudējumu cieta arī GTK Hercogs/Skrunda 2.

Noslēdzošajā posmā Salaspils sporta namā 16. aprīlī uz 17 galdiem tika noskaidroti visu līgu medaļnieki. Galda tenisa “mazajā olimpiādē” piedalījās Kuldīgas novada sporta skolas dāmu komanda, GTK Hercogs 2 un GTK Hercogs/Skrunda 1 kungi. GTK Hercogs 2 dramatiskā, septiņu spēļu cīņā, cieta neveiksmi ceļā uz pusfinālu, beigās samierinoties ar 5. vietu savā līgā. Kuldīgas novada sporta skolas dāmas tikpat dramatiski zaudēja cīņā par trešo vietu, līdz ar to nācās samierināties ar vietu uzreiz aiz pjedestāla. 

Atsevišķi jāpiemin GTK Hercogs/Skrunda 1 panākumi. Sezonas gaitā cīnoties ar traumām, komanda tomēr spēja iekļūt izslēgšanas spēlēs. Ja ceļā uz pusfinālu salīdzinoši viegli tika pieveikta Cēsu komanda, tad pusfināls pret Engures novadu jau bija trilleris ar nervus kutinošām beigām. Lai noskaidrotu uzvarētāju, bija vajadzīgas visas septiņas spēles un pēdējā spēlē arī visi pieci seti. Neveiksmīgas pretinieka spēles rezultātā Andris Bušs spēja uzvarēt noslēdzošajā setā ar 17-15 un GTK Hercogs/Skrunda 1 iekļuva lielajā finālā. Finālsērijai arī bija nepieciešamas septiņas spēles. Pārējo kuldīdznieku atbalstīts Dāvis Avdjukevičs ļoti centās, tomēr pretinieka pieredze liedza komandai pacelt virs galvas uzvarētāju kausu. Komandā vēl spēlēja Uģis Jansons un Artis Dziemids, citos posmos palīdzēja arī Aleksandrs Siņica un Oļegs Nagaicevs.

“Man, kā komandu čempionāta vienam no galvenajiem organizatoriem un rīkotājiem, ir patiess prieks un lepnums par savu komandu – GTK Hercogs! Arī dāmas, kaut arī oficiāli pārstāvēja Kuldīgas novada sporta skolu, ir mūsu komandas sastāvdaļa,” stāsta Jānis Avdjukevičs.