• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Kuldīdznieks Emīls Ivanovskis iegūst Parmas basketbola turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu

Septembra izskaņā, 24. 25. un 26. septembrī, Itālijas pilsētā Parmā norisinājās U17 basketbola turnīrs “Parma Basket Project”, kurā par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts kuldīdznieks Emīls Ivanovskis. Viņa pārstāvētā “Vanoli Basket Cremona” izcīnīja turnīra čempiontitulu.

Turnīrā piedalījās sešas spēcīgas Itālijas basketbola komandas, U17 vecuma grupā. Finālā E. Ivanovska pārstāvētā “Vanoli Basket Cremona” ar 94:75 pieveica “Futuro Insieme Pallacanestro Pordenone” basketbolistus. Zelta spēlē kuldīdznieks atzīmējās ar 22 gūtiem punktiem, pusfinālā saspēles vadītājs guva 25 punktus, bet pirmajā mačā – pretinieku grozā raidīja 16 punktus. Lieliskais E. Ivanovska sniegums nepalika nepamanīts – basketbolists ieguva turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu.

E. Ivanovska pirmais treneris Mārtiņš Štofregens atklāj, ka basketbolista panākumu atslēga ir labā darba ētika.  Kuldīdznieks dienā aizvada pat trīs treniņus, lielākoties treniņu laikam esot no trim līdz piecām stundām.

Turklāt jaunais un talantīgais saspēles vadītājs vienu reizi dienā trenējas ar profesionālo “Vanoli Basket Cremona” komandu, kas startē Itālijas augstākajā čempionātā. Treniņos kuldīdzniekam ir iespēja pārbaudīt savu meistarību ar NBA pieredzi guvušiem spēlētājiem – Malkomu Maileru, 2019. gada NBA čempionu, un Džeilenu Harisu, kurš pērn spēlēja Toronto “Raptors”.

WhatsApp Image 2021 09 29 at 10.08.16

E. Ivanovskis ir vienīgais no U17 komandas, kurš tiek pieaicināts profesionālās komandas treniņos. Tāpat kuldīdznieks mačus aizvada gan U17, gan U19 jauniešu komandās.

M. Štofregens uzsver, ka Emīlam Itālija klājas ļoti labi, basketbolists ir īstajā vietā un nav nobijies no ārzemju izaicinājuma.  Arī pats spēlētājs, sarunās ar M. Štofregenu atzīst, ka priecājas par izvēli jaunatnes karjeru aizvadīt Kuldīgā, kā arī ir pateicīgs trenerim, ka tas nelika nekādus šķēršļus pārejai uz Itāliju.