• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Kuldīdznieks Jānis Zernevics saņēmis atzinības rakstu par mūža ieguldījumu „Zelta mopēds” attīstībā

Vasaras izskaņā Latvijas motosporta federācija (LaMSF) piešķīrusi kuldīdzniekam Jānim Zernevicam atzinības rakstu par mūža ieguldījumu motosportā, aktīvi iesaistoties sacensībās „Zelta mopēds” un līdzdarbojoties „Vulkāna” motoklubā.

Pats J. Zernevics ir patīkami pārsteigts par šādu atzinību: „Šogad 50 gadu jubileju svin „Zelta mopēds” sacensības. Pats būdams puišelis, arī braucu šajās sacensībās. Pēc tam es nodibināju un vadīju Kuldīgas „Zelta mopēda” klubu. Mums bija labi rezultāti un tālu aizgājām. Prieks, ka par mani atcerējās un no Latvijas motosporta federācijas esmu saņēmis atzinības rakstus par ieguldījumu „Zelta mopēdā” un „Vulkāna” klubā””.

Bijušais motosportists uzsver, cik svarīgi, ka apbalvojums nokļuvis Kuldīgā: „Man ir pārsteigums, ka man zvanīja un teica par diviem apbalvojumiem. Bet svarīgākais ir tas, cik daudz šo atceras. Tā tomēr ir Kuldīga, kas ir pieminēta. Kuldīgas „Vulkāns” visu laiku gāja pa priekšgalu. Pats sāku mācīties un braukāt, kad man bija astoņi, deviņi gadi. Kuldīgā mums bija stiprs motoklubs. Atnākot no armijas, jutu, ka Kuldīgā viss ir sastindzis un sāku veidot mūsu „Zelta mopēda” klubu, kā arī nodibināju Kuldīgas motoklubu „Vulkāns” pieaugušajiem. No sirds lepojos ar Kuldīgu, un ka varu sevi saukt par kuldīdznieku!”

Motosporta entuziasts atminas, kā ļoti daudz jauniešu gribējuši izmēģināt savus spēkus motosportā: „Sākumā puikas garāžās sanāca pilns, kādi simts jaunieši, un pats domāju, ka jāmūk prom, kā tikšu galā. Taču puiši atsijājās ātri, jo puikām trūka fiziskā izturība, daudziem nepatika skrūvēt. Visi jau tikai gribēja braukt. Palika tikai centīgākie – kas skrūvēja, darbojās un brauca.”

J. Zernevics stāsta, ka agrāk visu organizēt bijis daudz grūtāk, ieguldot daudz brīvā laika, taču iepriecinājuši augstvērtīgie rezultāti: „Mūsdienās iespējas ir pavisam citādākas. Finansēs ir labāk un praktiski viss uzreiz var notikt. Bet mēs visu veidojām. Jo tas pats „Zelta mopēds” tika veidots uz meistarību, zināšanām, pazīšanos. Man negribējās tolaik individuāli startēt, bet kā Kuldīgas komandai. Uz to arī gāju. Visa darbošanās motosportā man bija uz sabiedriskiem pamatiem – jo algu par šo darbu saņēmu praktiski it nekādu. Liels paldies vecākiem, kas arī pielika savu artavu.

Patīkami bija tas, ka jaunieši, kuri bija perspektīvi, arī gāja pa priekšgalu. Braucām mājas ar kausiem, kas tika iegūti gan individuāli, gan komandu vērtējumā.”

„„Zelta mopēds” arī visu laiku ir populārs – ir sporta klase, standarta klase, veči tikai dod virsū. Diezgan interesanti, ka šis vēl ir neaizmirsts pasākums. Mūsu Kuldīgas komanda ir bijusi sacensībās Krievijā, kur ieguvām balvu. Esam vairākkārtējie Latvijas čempioni. Kur tikai mēs nebraucām – Cēsis, Valmiera. Tajā laikā sacensības bija gandrīz katru sestdienu,” motosporta dzīvesveidu atceras J. Zernevics.

Motosporta entuziasts atgādina, ka sociālajā platformā “Facebook” var apskatīt lapu “Vēsturiskais “Zelta mopēds”, kur ir dažādi izvilkumi par personībām, sacensībām, rezultātiem.