• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Kuldīdzniekiem E. Peterlevicam un M. Krauzem lielisks sniegums un medaļas pasaules čempionātā pauerliftingā

No 18. oktobra līdz 24. oktobrim Pabjaņicē, Polijā, norisinājās GPC pasaules čempionāts pauerliftingā, kurā piedalījās arī divi sportisti no Kuldīgas - Edgars Peterlevics un Mārtiņš Krauze, izcīnot medaļas.

E. Peterlevicam starts bija divas dienas - 18. oktobrī un 22. oktobrī, kad norisinājās attiecīgi spēka trīscīņa un spiešana guļus ar ekipējumu. Spēka trīscīņā E. Peterlevicam pietupienā padevās 300 kilogram, spiešanā guļus 277,5 kilogrami un vilkmē no zemes 260 kilogrami, summā nodrošinot 837,5 kilogramus, kas sniedza pirmo vietu svara kategorijā līdz 90 kilogramiem un uzvaru arī absolūtajā ieskaitē „OPEN” vecuma grupā. Vienlaikus E. Peterlevics laboja arī sev piederošo GPC Latvijas rekordu spiešanas guļus disciplīnā.

22. oktobrī pirmo reizi starptautiska mēroga sacensībām piedalījās kuldīdznieks M. Krauze, kurš arī pirmo reizi izmēģināja spēkus spiešanā guļus ar ekipējumu. Nelielu tehnisku ķibeļu dēļ M. Krauzem veiksmīgs padevās tikai trešais, pēdējais piegājiens, kurā tika pacelti 170 kilogrami. Tas kuldīdzniekam svara kategorijā līdz 75 kilogramiem deva otro vietu.

E. Peterlevics otrajā piegājienā pacēla 277,5 kilogramus, trešajā piegājienā piesakot 282 kilogramus, lai mēģinātu labot pasaules rekordu un iegūt uzvaru absolūtajā vērtējumā „OPEN” vecuma grupā. Šis svars tika pievarēts, taču no sola tika atrauta pēcpuse, kādēļ tiesneši piegājienu neieskaitīja. Tādējādi iegūta 1. vieta svaru kategorijā līdz 90 kilogramiem un otrā vieta absolūtajā ieskaitē. Arī ar šo rezultātu vienlaikus labots GPC Latvijas rekords spiešanā guļus ar ekipējumu.