• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Sveic kuldīdznieku un godalgoto volejbolistu Kristianu Fokerotu

27. septembrī svinīgā sveikšanā un pieņemšanā Kuldīgas novada domē sumināja kuldīdznieku Kristianu Fokerotu, kurš pavisam nesen kļuva par Pasaules U19 čempionu pludmales volejbolā.

Jūnijā K. Fokerots kopā ar Artūru Rinkēviču kļuva par Eiropas U22 pludmales volejbola čempionāta sudraba medaļnieku, bet septembra sākumā ar pārinieku, Siguldas sportistu, Gustavu Auziņu zelta medaļas tika nopelnītas Eiropas U18 čempionātā. Tikmēr septembra vidū tika pievienota vēl viena trofeja – Pasaules U19 pludmales volejbola čempionāta tituls. 

Svinīgajā pieņemšanā Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa uzņēma K. Fokerotu kopā ar mamma Annu un tēti Kristu. Savukārt kā sveicēji bija ieradušies Kuldīgas novada sporta skolas direktors Agris Kimbors, Kuldīgas novada sporta skolas direktora vietnieks Ivo Solomahins un volejbolista pirmais treneris Jānis Jerumanis.

A. Kimbors volejbolistam uzdāvināja īpašu džemperi, kura priekšpusi rotā Kuldīgas novada sporta skolas logotips, bet aizmugurē ar zeltītiem burtiem rakstīts sportista uzvārds un viņa numurs – 1. I. Solomahins talantīgā volejbolista mammai Annai pasniedza ziedus, bet sportista pirmais treneris J. Jerumanis dāvāja ierāmētu foto kolāžu. Savukārt I. Bērziņa sportistu sumināja ar dažādiem Kuldīgas novada pašvaldības sagādātiem suvenīriem.

Pieņemšanā K. Fokerots atzina, ka ir ļoti priecīgs par šogad izcīnītajiem panākumiem, taču piebilda, ka to pamatā esot smags darbs. Volejbolists pastāstīja, ka kopš astotās klases trenējas divas reizes dienā. Izcīnītās medaļas volejbolistam dod vēl lielāku motivāciju trenēties un pierāda, ka darbs nav bijis veltīgs. Talantīgā volejbolista mērķis ir 2024. gadā Francijā, Parīzē, startēt vasaras olimpiskajās spēlēs.

K. Fokerots iezīmēja, ka sacensību sezonā grafiks ir saspringts. Daudz laika tiek pavadīts treniņos, lidojumos un turnīros. Arī dzimto Kuldīgu apciemot sanāk reti – reizi dažos mēnešos. Šogad ar dēlu gandrīz visos turnīros kopā bija vecāki – mamma Anna un tētis Krists. Vecāki iezīmēja, ka apceļojuši teju visu pasauli un pastāstīja, ka atvasi klātienē atbalstīt ir daudz vieglāk, nekā pie televizora ekrāna.

Kuldīgas novada pašvaldība K. Fokerotam par augstajiem panākumiem piešķirs arī naudas prēmiju.

Fotogaleriju no sveikšanas pasākuma var aplūkot šeit!