• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Kuldīdzniekam Gustam Lapiņam starptautiska pieredze Nāciju kausā riteņbraukšanā

No 5. līdz 8. maijam Čehijā norisinājās Nāciju kauss riteņbraukšanā junioriem (Course de la Paix). Latvijas junioru izlasi pārstāvēja četri sportisti, to skaitā Kuldīgas novada sporta skolas riteņbraucējs Gusts Lapiņš.

Sportistiem Čehijā bija jāveic četri etapi – trīs grupas braucieni un viens individuālais brauciens, trijās dienās pieveicot 500 kilometrus.  Kopvērtējumā G. Lapiņš ierindojās 70. vietā, taču jāpiebilst, ka sportists uz šo vecuma grupu pārnācis tikai šogad.

“Man bija prieks būt atkal kopā ar Latvijas izlases sportistiem šāda mēroga sacensībās, būt blakus veiksmēs un neveiksmēs, taču pieredze nākotnei ir gūta, sacenšoties kopā ar sportistiem no pasaulē vadošajām valstīm,” stāsta treneris Viesturs Lukševics.

“Tika gūta lieliska pieredze, finišējot un sniedzot ilgtermiņa ieguldījumu viņu turpmākajās karjerās. Trim no četriem sportistiem šīs bija pirmās sacensības šādā līmenī, puiši tikko pārnākuši no U17 grupas, kur pandēmija nopietni ietekmēja sportistu starptautisko sacensību apriti, tāpēc pieredze tika gūta tikai Baltijas mērogā,” uzsver V. Lukševics.

WhatsApp Image 2022 05 09 at 11.23.50 AM