• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Gusts Lapiņš un Janita Antipina svinīgi tiek sveikti pieņemšanā pie domes priekšsēdētājas

2. maijā Kuldīgas kultūras centrā norisinājās Kuldīgas novada labāko skolēnu pieņemšana pie domes priekšsēdētājas Ingas Bērziņas. Pasākumā godināja arī divus Kuldīgas novada sporta skolas audzēkņus – riteņbraucēju Gustu Lapiņu un vieglatlēti Janitu Antipinu.

Riteņbraucējs Gusts Lapiņš 2021. gadā kļuva par Latvijas jaunatnes čempionu šosejas riteņbraukšanā gan individuāli, gan grupas braucienā. Tāpat sportists ieguva bronzas godalgu Baltijas jauniešu čempionātā (grupas braucienā), ierindojās otrajā vietā MTB XC riteņbraukšanā jauniešiem un tika iekļauts Latvijas izlasē.

“Gusts ir komandas līderis, kas sacensību laikā spēj ātri reaģēt un nepieciešamības gadījumā prot mainīt izstrādāto komandas taktiku. Vienmēr ir gatavs palīdzēt treniņu biedriem ar padomu un praktiskām lietām. Gusts ir autoritāte riteņbraukšanas nodaļas audzēkņu vidū. Sports aizņem lielāku laiku ikdienā, bet, neskatoties uz to, Gusts atrod laiku arī sabiedriskām aktivitātēm. Gusts kā audzēkņu pārstāvis darbojas Kuldīgas novada sporta skolas padomē, skolas izlaidumos ir uzstājies ar ģitārspēli. Ļoti mērķtiecīgs un motivēts uz sasniegumiem gan mācībās, gan sportā,” riteņbraucēju raksturo treneri.

WhatsApp Image 2022 05 03 at 11.01.59 AM 1

Savukārt vieglatlēte Janita Antipina aizvadītajā ziemas sezonā kļuva par “Sportland” kausa otrā posma uzvarētāji trīssoļlēkšanā, izcīnīja sudrabu Latvijas jaunatnes ziemas čempionātā trīssoļlēkšanā, ieguva bronzu trīssoļlēkšanā Latvijas ziemas čempionātā pieaugušajiem, kā arī tika iekļauta Latvijas jauniešu vieglatlētikas izlasē.

“Janitai ir ļoti nopietna attieksme pret treniņu darbu, vienmēr grib būt perfekta, nav bez iemesla kavējusi nevienu treniņu. Sports ir Janitas dzīve un dzīvesveids, bez kura nevar sevi iedomāties. Neskatoties uz lielo treniņu slodzi un dalību sacensībās, Janita veiksmīgi tiek galā ar mācību darbu KCV 10. klasē. Janita ir ļoti sabiedriska, komunikabla, laipna, pieklājīga un mērķtiecīga. Zina, ko grib sasniegt gan sportā, gan dzīvē,” talantīgo audzēkni uzteic trenere.

273885898 1612316655833842 343967706837198176 n

2. maija pasākumā J. Antipinas balvu saņēma trenere Aija Lancmane, jo sportiste šobrīd atrodas treniņnometnē Portugālē.

“Lepojamies ar Gusta un Janitas līdz šim paveikto un ceram uz tikpat spilgtiem un vēl labākiem rezultātiem arī turpmāk,” uzsver Kuldīgas novada sporta skolas direktors Agris Kimbors.