• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Turpina tradīcijas peldēšanas sacensībās “Peldam Vilgālē”

23. jūlijā Kurmāles pagasta Vilgāles ezerā jau septīto reizi norisinājās pelēšanas sacensības atklātā ūdenī “Peldam Vilgālē”. Šoreiz sacensībās piedalījās 60 dalībnieku no visas Latvijas.

Kā ierasts, sacensībās savu meistarību sportisti varēja pierādīt četrās distancēs – 80, 400 un 800 metru peldējumos, kā arī lielajā, 2,4 kilometru, distancē. Šogad sportistus distancē sagaidīja augsti viļņi un spēcīgs pretvējš, tomēr finišu sasniedza visi peldētāji, kuri izgāja uz starta.

Sacensībās lieliskus rezultātus uzrādīja arī Kuldīgas novada peldētāji. 80 metru peldējumā, savās vecuma grupās, ātrākie bija Līva Luīze Bleive, Emīlija Mia Šlakorcina, Krišjānis Sausserdis. Tikmēr otro vietu izcīnīja Jeļena Miezīte un Magdalēna Gloria Pupiņa.

Tikmēr 400 metru peldējumā sudrabs L.L. Bleivei, bet ceturtā vieta Ralfam Rozenfeldam. Bet 800 metru izaicinājuma peldējumā sudraba godalga Raitim Valteram.  Turpretim 2,4 kilometru garajā distancē, savās vecuma grupās, sudrabs Inesei Ozolai, Mārai Laubei, R. Valteram. Savukārt bronzas medaļas Velgai Zaļaiskalns, Agrim Rozenfeldam un Jānim Miezītim.

Kurmāles pagasta pārvalde sportistus cienāja ar auksto zupu, bet uzmundrinošus vārdus veltīja “Kurzemes radio” balss Māris Dadzis. Tikmēr apbalvošanā godalgotie sportisti saņēma medaļas, diplomus un pateicības balvu, bet ikviens dalībnieks saņēma īpašu piemiņas medaļu par startu “Peldam Vilgālē 2022”.

Fotogaleriju no sacensībām meklē ŠEIT.