• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Riteņbraucējam Kasparam Šalmem lieliska pieredze Eiropas jaunatnes olimpiādē

28. jūlijā Slovākijā, Eiropas jaunatnes olimpiādē, norisinājās grupas brauciens šosejas riteņbraukšanā. Sacensībās, aizstāvot Latvijas izlases krāsas, piedalījās arī Kuldīgas novada sporta skolas audzēknis Kaspars Šalme.

Jaunieši sacentās 65,8 kilometru garā distancē. Latvijas godu aizstāvēja – Olivers Jēkabs Skrapcis, Markuss Lagzdiņš un mūsu Kaspars Šalme. Aktīvs distances pirmajā daļā bija K. Šalme, veicot vairākus uzbrukumus, tomēr trases noslēgumā pietuvoties līderu grupai neizdevās, kuldīdzniekam finišējot 64. vietā. Visaugstāk no latviešu braucējiem.

“Puišiem bija jāpieveic smaga, kalnaina trase. Latvijas braucējiem tas ir izaicinājums, jo mums nav iespēja trenēties šādos apstākļos. Latvijas reljefs ir pavisam citādāks, līdzenāks. Tādēļ pavasarī trenējāmies Itālijā, lai pierastu pie šādas trases. Pēc pirmā kalna K. Šalme bija līdergrupā, bet, tuvojoties finišam, distancē bija vairāki kritieni, kas izsita Kasparu no ritma,” notikušo atstāsta treneris Viesturs Lukševics.

Tikmēr 26. jūlijā K. Šalme pierādīja savu meistarību individuālajā braucienā, kurā 8,4 kilometrus garajā trasē, sportists ierindojās 59. vietā.

V. Lukševics uzsver, ka K. Šalme nostartējis labi, gūstot ļoti vērtīgu pieredzi, sacenšoties ar Eiropas labākajiem vienaudžiem: “Manuprāt, 15 gadus jaunam sportistam, pirmajās lielajās sacensībās sniegums bija labs. Tomēr tās bija mazās olimpiskās spēles, kas jauniešus sagatavo un ievirza lielajā sportā, lielajā olimpiādē. Kaspars ieguva lielisku pieredzi, neskatoties uz izcīnītajām vietām.”

Foto: Edijs Pālens/LETA