• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Biģelis dominē “Dēmons” uzvarā, Alsungas un “Blices” mačs tiks pārspēlēts

Pagājušajā nedēļas nogalē divas spēles norisinājās Kuldīgas novada atklātajā basketbola čempionātā. Dramatisks duelis izvērtās starp Alsungas un “Blices” basketbolistiem, kurā uzvaru spēles pēdējā minūtē izrāva Alsunga - 58:56, tomēr tehniskas kļūdas dēļ, kurā “Blicei” nepareizi netika pieskaitīti divi punkti, spēle tiks pārspēlēta. Savukārt pirmo panākumu turnīrā izcīnīja BK “Dēmons”, ar 72:63 apspēlējot Blīdenes basketbolistus.

Alsungas un “Blices” duelī netrūka dramatisku notikumu laukumā, bet arī ārpus tā. Pēdējā ceturtdaļā Alsunga atspēlējās un izrāva fantastisku uzvaru ar 58:56. Tomēr pēc spēles “Blices” komanda iesniedza sūdzību, ka tai kļūdaini nav pieskaitīti divi punkti. Turnīra galvenais tiesnesis izskatīja pretenziju, secināja, ka kļūda tiešām pieļauta un lēma šo spēli pārspēlēt. Par dueļa pārspēlēšanas datumu un laiku vēl tiks lemts.

Tikmēr pirmo panākumu izcīnīja BK “Dēmons”, kuri ar 72:63 pieveica Blīdenes spēlētājus. Līdzīgi kā dienas pirmajā spēlē, arī šajā duelī uzvarētājs noskaidrojās vien spēles noslēdzošajā nogrieznī. Pirmo ceturtdaļu ar 22:20 uzvarēja Blīdene, bet pēc puslaika 38:37 vadībā bija jau BK “Dēmons” vienība. Arī trešā ceturtdaļa ritēja punkts punktā, rezultātam pēc tās vēstot 56:53 jauno “dēmoniešu” labā. Ceturtajā ceturtdaļā pie panākuma palīdzēja tikt Nils Biģelis un Sandis Sukuts, kuri divatā ceturtdaļā guva 15 punktus, kaldinot komandas panākumu.

Ar dominējošu sniegumu BK “Dēmons” rindās izcēlās Latvijas junioru basketbola izlases kandidāts Nils Biģelis, kurš guva 40 punktus. Turpretim Blīdenes rindās vislabāk ar punktu gūšanu veicās Laurim Bergmanim, kuram 17 gūti punkti.

Nākamās spēles turnīrā plānotas 23. janvārī, kad plkst. 15.00 “Blice” spēkosies ar BK “Dēmons”, bet plkst. 16.20 “U35+” tiksies ar Alsungas vienību.