• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Kuldīdzniece Aleksandra Timbere paraksta pirmo karjeras līgumu un meistarību slīpēs Francijas 2. līgā

Kuldīdzniece Aleksandra Timbere noslēgusi vienas sezonas līgumu ar Francijas 2. līgas volejbola klubu “Volley-Ball Romans”, tiekot pie karjeras pirmā profesionālā kontrakta.

A. Timbere, kura sevi pierādījusi vairākās Latvijas jaunatnes izlasēs, stāsta, ka piedāvājums no Francijas kluba nācis negaidīti: “Ziemā klubs man uzrakstīja sociālajos tīklos, sakot, ka vēlas mani nākamajā sezonā redzēt sastāvā. Nedaudz samulsu, jo pirmo reizi mūžā saņēmu šādu piedāvājumu. Domāju, ka tā nevar būt un neatbildēju. Bet pēc tam man rakstīja arī komandas treneris un sapratu, ka interese ir nopietna. Jūnijā aizlidoju uz Franciju, apskatīju pilsētu, klubu un parakstīju līgumu uz 11 mēnešiem.”

Aleksandra Timbere 4

Plānots, ka A. Timbere spēles aizvadīs “Volley-Ball Romans” U18 komandā, kas vienlaikus ir rezerves vienība, taču katru dienu trenēsies kopā ar Volley-Ball Romans” profesionālo komandu. Talantīgā volejboliste rezerves komandā būs pamatsastāva spēlētāja, bet lielajā vienībā – sākotnēji jādarbojas rezervistes lomā.

Klubs, kas dibināts 1968. gadā, atrodas Sentrumānas (Saint-Romans) pilsētā un ģeogrāfiskajā novietojumā ir starp Marseļu un Lionu. Francijas 2. līgā spēkojas 20 komandas un “Volley-Ball Romans” pirmo sezonas spēli aizvadīs 1. oktobrī, savā laukumā uzņemot “Istres Provence Volley” vienību.

16 gadus jaunā spēlētāja atklāj, ka komandas sastāvs ir starptautisks, turklāt vienībā meistarību slīpēs vēl viena latviete - Rēzija Mazure-Mago: “Komandā ir spēlētājs no visas pasaules. Protams, komandas kodolu veido Francijas volejbolistes, bet ir arī daudz ārzemnieces. Pazīstu tikai Rēziju, taču ar visām komandas biedrenēm satikšos 8. augustā.”

Aleksandra Timbere 3

Sportiste atzīst, ka ir satraukums, tomēr vienlaikus ir vēlme sevi pierādīt un mesties jaunos piedzīvojumos: “Priecājos, ka braukšu un darīšu to, kas man patīk – spēlēt volejbolu. Protams, tas ir cits līmenis, gan treniņos, gan spēles ziņā. Tomēr man ir gandarījums, ka varēšu realizēt savu sapni. Esmu ļoti pateicīga saviem Kuldīgas treneriem, bez viņiem tas nebūtu iespējams.”

Kuldīdzniece iedrošina jaunās volejbolistes, ka arī viņām nākotnē ir iespēja kļūt par profesionālēm, tikai jābūt neatlaidīgām: “Meitenēm jābūt mērķtiecīgām, treniņos jāstrādā ar pilnu atdevi, jāieklausās treneru norādījumos un nekad nedrīkst padoties. Tad arī viss izdosies!”

Aleksandra Timbere 2