• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Kuldīgas novada atklātā florbola čempionāta galvgalī izvirzās “Salvinainen”

7. un 8. maijā tika aizvadītas cīņas Kuldīgas novada atklātajā florbola čempionātā. Turnīra līderpozīcijās izvirzījusies “Salvinainen” komanda, kas uzvarējusi sešās spēlēs pēc kārtas.

7. maija pirmajā spēlē “Salvinainen” uzņēma Ģibuļus. Pirmo periodu ar 2:0 uzvarēja Ģibuļi, taču otrajā periodā “Salvinainen” guva piecus vārtus pēc kārtas un svinēja panākumu duelī ar 5:3. Ar trim rezultativitātes punktiem uzvarētāju rindās atzīmējās Andris Bergmanis (3+0) un Andrejs Dāvis Kmetjuks (1+2).

Otrajā dienas spēlē Vārmi tikās ar Kabili un mačs izvērtās ļoti rezultatīvs, tomēr panākumu ar 9:5 izcīnīja Vārmes florbolisti. Vārmes rindās četri rezultativitātes punkti Ģirtam Zirnim (1+3), bet trīs Linardam Vimbsonam (3+0).

Drošu uzvaru mačā starp Ģibuļiem un “Melnajiem runčiem” izcīnīja Ģibuļi, pieveicot pretiniekus ar 5:1. Uzvarētāju rindās divi rezultativitātes punkti Linardam Putniņam (1+1).

Īsts vārtu festivāls izvērtās spēlē starp Saldu un “Salvinainen”. Otrā perioda vidū rezultāts vēstīja 5:5, taču uzvaru ar 8:7 prata izcīnīt “Salvinainen” florbolisti. Nepaturams uzvarētāju rindās bija Andrejs Dāvis Kmetjuks, kuram pieci rezultativitātes punkti (2+3).

Saspringts duelis izvērtās starp Vārmes un FC “Nikers” vienībai, kur uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami pēcspēles metieni. Abos puslaikos komandas guva pa diviem vārtiem, tablo vēstot neizšķirtu 2:2. Pēcspēles metienos veiksme stāvēja FC “Nikers” pusē un Elans Andrejs Vēvers vienīgais realizēja savu izgājienu ar vārtu vīru, izraujot 3:2 panākumu kuldīdzniekiem.

Tikmēr mačā starp Kabili un Saldu izvērtās ar diviem atšķirīgiem puslaikiem. Pirmo puslaiku ar 6:1 uzvarēja Kabile, bet otro ar 3:0 Saldus, taču trīs punkti tabulā Kabiles kontā. Uzvarētāju labā ar “hat-trick” un trim rezultativitātes punktiem atzīmējās Gvido Daniels Bondarenko.

8. maija pirmajā duelī “Salvinainen” uzņēma Vārmes florbolistus. Panākumu ar 5:3 izcīnīja “Salvinainen”, pamatus panākumam ieliekot otrajā puslaikā. “Salvinainen” rindās ar “hat-trick” izcēlās Matīss Krēže.

Krietni pārliecinošāku panākumu “Salvinainen” izcīnīja pret FC “Nikers”, pārspējot pretiniekus ar 8:2. “Salvinainen” vienībai teicams padevās spēles otrais puslaiks, kurā komanda guva sešus vārtus. Uzvarētāju rindās ar trim rezultativitātes atzīmējās Dīvs Avdjukēvičš (2+1).

Spēļu kārtas noslēdzošajā duelī Vārme “atstāja sausā” “Melnos runčus”, uzvarot spēli ar 5:0. Vārmes rindās ar trim punktiem rezultativitātes atzīmējās Ingmārs Lapčinskis (1+2).

Nākamās turnīra spēles plānotas 14. un 15. maijā. 14. maijā plkst. 10.00 Vārme spēkosies ar “Salvinainen”, plkst. 11.15 Ģibuļiem mačs ar “Melnajiem runčiem”, plkst. 12.30 FC “Nikers” cīnīsies ar Vārmi, plkst. 13.45 Ģibuļus sagaida duelis ar Kabili, bet plkst. 15.00 “Salvinainen” spēle ar FC “Nikers”. Savukārt 15. maijā plkst. 10.00 “Melnie runči” tiksies ar Saldu, plkst. 11.15 “Salvinainen” mačs ar Kabili, plkst. 12.30 Saldus rādīs savu meistarību pret Vārmi, plkst. 13.45 FC “Nikers” duelis ar “Melnajiem runčiem”, bet plkst. 15.00 Kabile cīnīsies ar Vārmi.

Detalizētu statistiku par Kuldīgas novada atklātā florbola čempionāta spēlēm un kalendāru var apskatīt Latvijas florbola savienības mājaslapā - https://www.floorball.lv/lv/2021/turniri/knac

Turnira tabula 2

Rezultativakie 1