• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Blīdene iegūst Kuldīgas novada atklātā basketbola čempionāta zeltu, bet bronzu dramatiski izcīna BK “Dēmons”

26. martā tika aizvadītas izšķirošās cīņas Kuldīgas novada atklātajā basketbola čempionātā. Par jaunajiem čempioniem tika kronēti Blīdenes basketbolisti, kuri lielajā finālā ar 89:78 apspēlēja Alsungu, bet bronzu dramatiski ar 82:80 izrāva BK “Dēmons”, pieveicot “U35+” vienību.

Bronzas mačs skatītājiem izvērtās kā īsts “saldais ēdiens” – emocionāls, rezultatīvs, skatāms un ar uzvaras metienu pēdējā sekundē. Pirmo ceturtdaļu ar 25:16 uzvarēja “U35+”, bet līdz pirmā puslaika beigām tablo vēstīja 44:43 “U35+” labā. Ļoti līdzīgs spēles ritējums turpinājās arī trešajā ceturtdaļā. Pēc trim ceturtdaļām trīs punktu pārsvars “U35+” – 61:58. Taču dramatiska izvērtās spēles ceturtā ceturtdaļa. Vēl divas minūtes pirms pamatlaika beigām sešu punktu pārsvars bija “U35+”, tomēr BK “Dēmons” pārsvaru sadeldēja.

Pie rezultāta 80:80, aptuveni sešas sekundes pirms pamatlaika beigām, “U35+” bija iespēja uzsākt savu uzbrukumu, taču savā aizsardzības zonā tiesnesis fiksēja nostaigātu un bumba nonāca BK “Dēmons” rīcībā. Uz tablo bija atlikušas 2,6 sekundes un BK “Dēmons” veiksmīgi spēles instrumentu nogādāja pie Nila Biģeļa, kurš līdz ar spēles beigu sirēnu bumbu raidīja grozā, izraujot BK “Dēmons” dramatisku panākumu un bronzas medaļas.

Par galveno spēles varoni kļuva BK “Dēmons” uzbrucējs Nils Biģelis, kurš guva 52 punktus, realizējot sešus tālmetienus un spēles izšķirošo grozu. Savukārt “U35+” rindās 24 punkti Armandam Zaķim, kurš arīdzan realizēja sešus trīspunktniekus.

Zelta mačā starp Blīdeni un Alsungu liela intriga izpalika. Jau pirmajā ceturtdaļā Blīdene iekrāja 15 punktu pārsvaru, uzvarot to ar 28:13. Savukārt pēc pirmā puslaika tablo vēstīja 50:31 Blīdenes labā. Blīdenes rindās lieliski darbojās garie spēlētāji, kuri guva punktus, vāca atlēkušās bumbas un teicami darbojās aizsardzībā.

Arī otrajā puslaikā bija līdzīgs spēles ritējums – Blīdene pārliecinoši darbojās abos laukuma galos un pēc trīs ceturtdaļām rezultāts vēstīja 67:46. Ceturtajā ceturtdaļā Alsungas basketbolisti nedaudz atgrieza duelī intrigu, vienubrīd pietuvojoties līdz mīnuss desmit punktiem, tomēr zeltu un čempiontitulu izcīnīja Blīdenes vienība.

Zelta spēlē neapturams bija Blīdenes uzbrucējs Klāvs Šilbergs, kurš guva 39 punktus. Turpretim Alsunga komandā 26 punkti Jānim Maigonim Jakovļevam.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Nilu Biģeli (BK “Dēmons”), kuram arī turnīra labākā jaunā basketbolista gods. Savukārt par turnīra labāko aizsardzības spēlētāju atzina Alsungas basketbolistu Retu Baumani.