• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Februāra izskaņā norisināsies labdarības akcija “Minies ar Arvi”

Februāra izskaņā, 25. februārī uzsākies 24 stundu labdarības akcija “Minies ar Arvi”, kuras ietvaros saziedotos līdzekļus paredzēts izmantot speciālās pamatizglītības skolēnu mūsdienīga sporta inventāra iegādei Kuldīgas 2. vidusskolai. Diennakts laikā riteņbraucējs bez apstājas mīsies uz velotrenežiera tam speciāli iekārtotā vietā, itāļu restorāna “Goldingen room” stikla terasē, Kuldīgā. Interesenti aicināti pievienoties virtuālajam braucienam vai atbalstīt to ar ziedojumu uzstādītā mērķa sasniegšanai.

Sākot no piektdienas, 25. februāra, plkst. 12.00 līdz 26. februāra plkst. 12.00 Kuldīgas vecpilsētas sirdī speciāli tam ierīkotā vietā, izmantojot Tacx Neo 2T velo trenažieri, A. Sprude mīsies 24 stundas bez apstājas. Tiem, kam ziemas sezonā iecienīti treniņi virtuālajā Zwift vidē, būs iespēja braucienam pievienoties. Tajā pašā laikā, būs iespēja sekot līdzi notiekošajam tiešsaistē “Team Arvis” Facebook lapā, vai plānojot savu pastaigu vai nedēļas nogales izbraucienu uz Kuldīgu, nākt atbalstīt uz vietas.

Arvja Sprudes kaislība ir riteņbraukšana, vienlaikus kuldīdznieks jau 13 gadus ir sporta skolotājs Kuldīgas 2. vidusskolā, strādājot arī ar speciālo izglītības programmu bērniem.

Kā stāsta labdarības projekta autors Arvis Sprude: “Ikdienā strādājot skolā, esmu sapratis, ka bērni ir dažādi un katram ir savas vajadzības un iespējas gluži kā tāpat kā ikvienam no mums. Sporta stundas viņi tiešām mīl, un es no savas puses vēlos sniegt viņiem iespējami labāko, bet tam piemērots, mūsdienīgs inventārs trūkums ir problēma. Šobrīd aktuāla ir tēma par katra skolēna personīgās izaugsmes veicināšanu, bet spēja to nodrošināt visiem nav vienāda. Lielākie “zaudētāji” šajā visā ir tieši speciālo programmu skolēni, kuriem ir nepieciešama papildu uzmanība un rūpes.”

Kā atzīst A. Sprude, vēl viens iemesls organizēt labdarības braucienu ir vēlme dot atpakaļ vietējai sabiedrībai. Viņš atzīst, ka Kuldīga vienmēr viņu ir atbalstījusi, arī pēdējā izaicinājumā, uzstādot Pasaules rekordu "WUCA Highest Weekly Milage". Vasarā viņš minoties cauri Polijai 24 stundas bez apstājas, septiņu dienu laikā pievarēja 3032 kilometrus.

“Dienas beigās tieši mani skolēni ir tie, kas man sagādā vislielāko prieku un motivāciju censties viņu dēļ! Man ir motivācija doties savos izaicinājumos, jo zinu, ka daudziem no viņiem esmu kā piemērs,” atklāj A. Sprude. Nākamais riteņbraucēja plānotais izaicinājums 2022. gadā ir Ginesa pasaules rekorda uzstādīšanas mēģinājums tepat Latvijā, kura ietvaros arī plānots vākt līdzekļus labdarībai. Tāpat arī dalība Pasaules ekstrēmākajās 9100 kilometru garajās velo sacensībās “Red Bull Transiberian Extreme”.

Ziedot projektam “Mūsdienīgs sporta inventārs speciālās programmas skolēniem” būs iespējams caur platformu https://projektubanka.lv. Labdarības brauciena mērķis ir sasniegt 1000 eiro atzīmi laika posmā no 22. līdz 26. februārim. Lai nodrošinātu mērķa sasniegšanu, visi ziedotāji piedalās izlozē par “Skandi Motors” automašīnu uz vienu nedēļas nogali.