• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Kuldīgas novada sporta skolas audzēknis Kristaps Soldatenoks pārstāvēs BK Liepāja/LSSS komandu

Kuldīgas novada sporta skolas basketbola audzēknis Kristaps Soldatenoks pievienojies BK Liepāja/LSSS komandai, palīdzot vienībai startēt Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2 turnīrā.

Aizvadītajā Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U16 čempionātā K. Soldatenoks uzrādīja iespaidīgu statistiku - vidēji mačā guva 20,5 punktus, savāca 11,3 atlēkušās bumbas un izdarīja 5 rezultatīvas piespēles.

Kuldīdznieka sniegums ne tikai pērn, bet arī iepriekšējās sezonās, nav palicis nepamanīts - K. Soldatenoks vairākkārt ticis iekļauts Latvijas U14, U15 un U16 izlašu kandidātu lokā. Turklāt ar U14 valstsvienību izdevās izcīnīt Baltijas kausu.

K. Soldatenoka treneris Mārtiņš Štofregens ir priecīgs par audzēkņa karjeras augšupeju: “Mēs jau ilgāku laiku centāmies, lai palīdzētu Kristapam atrast lielisku pilsētu ar attīstītu sistēmu basketbolā. Vairāk skatos uz siltajām zemēm, kur dot iespēju jauniešiem tikt, pateicoties savam ieguldītam darbam. Sadarbība tiek veikta ar aģentiem, un pateicoties “PRIM Athlete” aģentūrai, Kristaps pabija atrādīties Podgoricā, “Budučnost Voli” komandā.”

M. Štofregens uzsver, ka K. Soldatenoks ir ieguldījis lielu darbu un tas atmaksājies: “Grūtajos apstākļos Kristaps ir smagi strādājis pie fiziskās sagatavotības un ir bijis viens no tiem, kuri treniņus nav izlaiduši nevienu brīdi. Šis ir tas nozīmīgais brīdis, kad darbs ir atmaksājies, un, manuprāt, Kristaps dodas uz lielisku sistēmu, kurai viss vēl ir priekšā. Novēlu no sirds veiksmi Kristapam un BK Liepāja komandai.”

Lepojamies ar Kristapu Soldatenoku un vēlam lielisku gaidāmo sezonu!