• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskola ieguvusi 5000 eiro sporta dzīves uzlabošanai

16. oktobrī televīzijas šova „Superbingo” interaktīvajā izlozē „Sporto visi” pie 5000 eiro naudas balvas tikusi Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskola, kas laimestu varēs izlietot sporta dzīves uzlabošanai.

Pirmajā sporta atbalsta iniciatīvas „Kustība, kas vieno!” ietvaros notikušajā izlozē „Sporto visi” lielais laimests izkrita Ventspils novada Užavā, un laimīgās biļetes īpašnieks guva 5000 eiro laimestu. Tāpat 5000 eiro finansējumu ieguva šim laimestam tuvākā skola, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) projekta „Sporto visa klase” dalībniece, V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskola. Tā ir izlozes pārsteidzošākā daļa – laimestu iegūst ne tikai izlozētās biļetes īpašnieks, bet arī skola, kas ģeogrāfiski atrodas vistuvāk laimētājam un ir LOK projekta „Sporto visa klase” dalībniece.

Skolotāja Laila Zudāne stāsta, ka ar iegūto naudu plānots labiekārtot futbola laukumu, atjaunojot vārtiem tīklu, plānots atjaunot tāllēkšanas bedri. Paredzēts iegādāties futbola  bumbas, konusus, florbola vārtus, nūjas, bumbiņas un vārtsarga ekipējumu, veiklības trepes, kā arī digitālās aproces, skrituļdēli un skrejriteni.

Savukārt sporta skolotāja Līga Zeidaka uzsver, ka bērniem, tiekot pie jaunā inventāra, ir pavisam cita motivācija, acīs redzot daudz lielāku aizrautību, interesi sportot. Piemēram, ar digitālajām aprocēm skolēni varēs mērīt pulsu, redzēt sporta stundā paveikto.

L. Zeidaka lepojas, ka visas viņas uzraudzītās klases ir tikušas „Sporto visa klase” lielajā finālā, paldies sakot arī pretimnākošajiem vecākiem. Pedagoģe cer, ka arī nākamajā gadā V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskola turpinās dalību projektā.

„Attālinātā režīma laikā cenšos skolēniem uzdot āra aktivitātes – staigāt, skriet, orientēties, pildīt dažādus vingrinājumus. Šobrīd, manuprāt, veicas ļoti labi. Bērni ir gatavi noskriet, sūtīt, darboties,” par darbu ārkārtējās situācijas laikā stāsta skolotāja.