• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Aicinām izbaudīt rudeni un Kuldīgas novada mežos orientēties

Lieliskais Kuldīgas tūrisma un orientēšanās klubs "TAKA" izveidojuši Covid-19 laika rogaininga pastaigu. ????????
????????‍♂️ Dalībnieki: Jebkurš, tikai pa vienam vai kopā ar saviem mājsaimniecības locekļiem, stingri ievērojot šobrīd spēkā esošos epidemioloģiskos noteikumus!
???? Karte: pieejama gan kopējā apvidus karte Mērogā 1:25 000 vispārējai plānošanai un kopskatam, gan arī visas trīs atsevišķās orientēšanās kartes precīzākās orientēšanās vajadzībām, kopumā 4 A4 izmēra lapas. Ierobežots karšu skaits pieejams starta vietā. Kartes pieejamas arī lejupielādei un izdrukāšanai, kā arī darba dienās no plkst. 09.00 līdz plkst. 16.00 saņemamas Kuldīgas vieglatlētikas manežā.
???? Formāts: tiem, kas ar rogainingu nav uz jūs formāts labi zināms un saprotams - rogainings, bet tiem, kam šis dīvainais vārds maz ko izsaka - apvidū izvietoto kontrolpunktu apmeklēšana izvēles secībā noteiktā kontrollaikā, šajā gadījumā četrās stundās.
???? Starta vieta kopējajam apvidum apmēram pa vidu uz Snēpeles ceļa https://manakarte.kartes.lv/karte/?key=MK_11651 virzienā uz Snēpeli ceļa labajā pusē pļavas malā pie siena ruloniem, marķēts ar kontrolpunkta lukturi, dodot iespēju izvēlēties, uz kuru pusi doties - uz Ziemeļiem apgūt Sauleskalnu mežus un aizklīst līdz pat Pelčiem vai tomēr uz Dienvidiem Sprinčupes un Mazsālija upīšu gravās, pa ceļam satiekot kādu zvēru Mazsāliju briežu dārzos un pacienājot tos ar kādu gardumu.
???? Kontrolpunkti: kopumā apvidū izvietoti 30 kontrolpunkti; dabā iemarķēti ar mazajiem kontrolpunktu lukturiem, uz kuriem KP numurs, QR kods un burts.
⏱ Atzīmēšanās: vai nu izmantojot iOrienteering aplikācija telefonā ????, ar kuru tiek nolasīti atzīmēšanās QR kodi (izmantošanas instrukcija kluba mājas lapā), vai arī katram pašam uzņemot sev laiku, piefiksējot apmeklētos kontrolpunktus un uz tiem esošo numuru un burtu kombināciju, piemēram, 40-A, un pēc pastaigas savu rezultātu vai vismaz piedalīšanās faktu un atsauksmes reģistrējot tabulā - https://forms.gle/kEWDttEps9k6e7vv8 .
???? Kontrolpunktu meklēšanas pasākumā iespējams doties sākot no 31. oktobra līdz pat ārkārtas situācijas beigām un to varat darīt arī vairākas reizes, katru reizi apmeklējot citus.
Garantējam jauki pavadītu laiku un nesteidzīgākajiem iespēju kontrolpunktos, ja ieskatīsieties vērīgāk, uzzināt ko jaunu un varbūt pat sagaidīt kādu pārsteigumu.
ℹ️ Informācija: taka.kuldiga.lv
????Kontakti: 29539291 (Odeta), 26311960 (Pēteris). Arī gadījumos, ja beigušās kartes vai “aizgājis” kontrolpunkts.