• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Alsungas pamatskolas bērni slīpē prasmes “Basketbola dienā”

6. oktobrī Alsungas pamatskolā norisinājās “Basketbola diena” 1. - 4. klašu skolēniem. Trenera Oskara Linkovska vadībā bērni uzzināja par basketbola izcelsmi, noteikumiem, kā arī piedalījās dažādās rotaļās, stafetēs un konkursos.

Pasākuma ievadā bērni noklausījās par to, kā amerikānis Džeimss Neismits 19. gadsimta beigās izgudroja basketbola spēli un aprakstīja spēles noteikumus. Tāpat O. Linkovskis pastāstīja par basketbola bumbu izmēru atšķirībām un nodemonstrēja pamatelementus – pareizu driblu un metienu.

Pēcāk bērni paši varēja likt lietā prasmes, piedaloties dažādās rotaļās, stafetēs. Bērni sacentās divu klašu grupu ieskaitē – 1. - 2. klašu grupā un 3. - 4. klašu grupā. Stafetēs bērniem nācās likt lietā ne tikai basketbola elementus, bet arī savu ātrumu, atjautību un darbu komandā.

Tāpat bērniem bija iespēja sacensties divos konkursos. Bumbas noturēšanā taisnās rokās un bumbas raidīšanā grozā. “Basketbola dienas” dalībnieki nodemonstrēja apbrīnojamu cīņassparu, un labākie bērni bumbu prata noturēt pat vairākas minūtes. Tāpat lieliski bērni prata bumbu raidīt grozā. Katra konkursa trīs labākie tika apbalvoti ar īpašām medaļām, bet stafešu sacensību meistarīgākās komandas saņēma piemiņas diplomus.

Fotogaleriju no pasākuma var aplūkot šeit!