• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Kuldīdznieks Kristaps Bērziņš kļūst par Latvijas čempionu maratonā, Uģim Jocim uzvara sešos kilometros

15. maijā norisinājās Rīgas “Rimi” maratons, kurā par Latvijas čempionu 42 kilometru distancē tika kronēts kuldīdznieks Kristaps Bērziņš, savukārt uzvaru sešu kilometru skrējienā izcīnīja cits kuldīdznieks – Uģis Jocis.

K. Bērziņš prata aizstāvēt savu Latvijas čempiona godu, ko izcīnīja arī pērn. Kuldīdznieks distanci veica divās stundās, 29 minūtēs un 13 sekundēs. K. Bērziņš uzrādīja gandrīz par desmit minūtēm labāku rezultātu, kā iepriekšējā gadā. K. Bērziņa kontā jau četri Latvijas maratona čempiontituli. Kopējā Rīgas “Rimi” maratona ieskaitē Kuldīgas skrējējam septītā vieta, atpaliekot tikai no sešiem Kenijas sportistiem.

“Šodien kļuvu par Latvijas čempionu, turklāt sacenšoties ar praktiski visiem Latvijas labākajiem maratonistiem. Ar visu to, ka bija diezgan vējains, skrējiens man izdevās labs,” uzsver K. Bērziņš.

“Šodien startēja gandrīz visi labākie Latvijas maratonisti, ar kuriem kopā piedalījāmies galvenajā cīņā, kas ilga gandrīz līdz pašai finiša līnijai. Līdz pat 36. kilometram skrēju kopā ar otrās vietas ieguvēju Denisu Prikuli. Pēc 36. kilometra redzēju, ka Denisa temps palēlinās, un izmantoju izdevību no viņa attālināties. Nākamajos kilometros izkāpu krietni ārpus savas komforta zonas, cik nu tāda maratonā var būt, un ik pa kilometram krāju sekunžu pārsvaru, kas finišā jau bija sasniedzis 29 sekundes,” sacensības rezumē sportists.

Savukārt nepārspēts sešu kilometru skrējienā palika Uģis Jocis, kurš trasi pieveica 17 minūtēs un 59 sekundēs. Kuldīdznieks triumfēja pārliecinoši, otrās vietas ieguvēju Kristeru Kudli apsteidzot par 38 sekundēm.