• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

FK Kuldīga/KNSS divreiz pieveic FK Valka/”IGLU” un spēlēs 1. līgas finālā

Uzvaru Latvijas 1. līgas florbola pusfinālsērijā izcīnījuši FK Kuldīga/KNSS spēlētāji, kas savā laukumā ar 7:4 un 5:4 pieveica FK Valka/”IGLU” vienību, tādējādi sērijā svinot panākumu ar 3-1 un iekļūstot turnīra finālā.

Kuldīgas sporta hallē valdīja īstena “play-off” atmosfēra, par kuru jāuzteic Valkas līdzjutēji, kuri radīja pamatīgu troksni. Taču laukumā pārāki bija Kuldīgas florbolisti. Sērijas trešajā mačā mājiniekiem padevās teicams otrais periods, kurā tika gūti trīs bezatbildes vārti, tobrīd tablo vēstot jau 4:0. Lai gan Valkas komanda prata pietuvoties, tomēr visai drošu uzvaru ar 7:4 svinēja FK Kuldīga/KNSS. Divus vārtus mačā guva Linards Vimbsons, kuram trīs rezultativitātes punkti (2+1), bet pa diviem rezultativitātes punktiem Rūdolfam Ķīvītim (1+1) un Kristam Bergmanim (0+2).

Krietni saspringtāks izvērtās sērijas ceturtais duelis. Izcils mača sākums atkal izdevās FK Kuldīga/KNSS vienībai, jo otrā perioda ievadā tika iegūts četru vārtu pārsvars (4:0), taču līdz trešā perioda vidum tablo vēstīja tikai 5:4 kuldīdznieku labā. Ļoti emocionālā un saspringtā galotnē Kuldīgas vienība prata noturēt pārsvaru, izcīnot uzvaru ar 5:4 un triumfējot visā sērijā ar 3-1. Ar diviem gūtiem vārtiem duelī atzīmējās Ingmārs Lapčinskis un Krists Bergmanis.

Finālā, kas norisināsies 10. aprīlī, Kuldīgas florbolisti tiksies ar “Ogres vilkiem”, kuriem pamatturnīrā divreiz minimāli zaudēja. Fināla uzvarētājs tālāk spēkosies pārspēlēs par iekļūšanu Latvijas florbola virslīgā, tiekoties ar virslīgas pēdējās vietas īpašnieci.

Tāpat fināla dueļa uzvarētājs “Arēnā Rīga” 15. aprīlī spēlēs “Superfinālā”, tiekoties ar labāko virslīgas dublieru komandu.