• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Par Kuldīgas novada atklātā florbola čempionāta titulu cīnīsies FC “Nikers” un Ģibuļi

Kuldīgas novada atklātajā florbola čempionātā noskaidroti finālisti – visai negaidīti finālā iekļuva FC “Nikers” un Ģibuļi, kas attiecīgi pieveica “Salvinainen” un Vārmes komandas.

Ja pamatturnīrā komandas mačā aizvadīja divus periodus pa 20 minūtēm, tad izslēgšanas mačos spēles laiks ir trīs periodi pa 15 minūtēm.

Pirmajā pusfinālu pārī FC “Nikers” tikās ar pamatturnīra uzvarētāji “Salvinainen”. Pirmajā mačā FC “Nikers” teicami uzsāka spēli, otrā perioda sākumā tablo vēstot 3:0. Lai gan “Salvinainen” prata pietuvoties līdz divu vārtu deficītam, tomēr svarīgu uzvaru ar 4:2 svinēja “Nikers”. Arī otrajā spēlē spēles ritējums bija līdzīgs – FC “Nikers” izvirzījās 3:0 vadībā, “Salvinainen” pietuvojās, tomēr uzvaru vēlreiz ar 4:2 izcīnīja “Nikers”. Tādējādi uzvara divu spēļu summā ar 8:4 un vieta lielajā finālā. Otrajā mačā ar diviem rezultativitātes punktiem izcēlās trīs vīri - Artūrs Šternbergs (2+0), Rūdolfs Ķīvītis (1+1) un Andris Eglītis (0+2).

Savukārt otrajā pusfinālu pārī Vārme spēkojās ar Ģibuļiem. Pirmajā abu vienību mačā Vārme ar 3:1 pieveica pretiniekus. Divus vārtus guva Dagnis Troška. Tomēr atbildes spēlē viss sagriezās kājām gaisā – Ģibuļi prata gūt piecus vārtus, uzvarēt ar 5:2 un triumfēt divu spēļu summā ar 6:5. Lielisku spēli Ģibuļu rindās aizvadīja Reinis Jākobsons, kuram trīs rezultativitātes punkti (2+1).

Līdz ar to par Kuldīgas novada atklātā florbola čempiontitulu cīnīsies FC “Nikers” un Ģibuļi, bet par bronzu – “Salvinainen” un Vārme. 19. jūnijā plkst. 11.00 plānota bronzas spēle, bet plkst. 12.30 - cīņa par zelta medaļām.

Detalizētu statistiku par Kuldīgas novada atklātā florbola čempionāta spēlēm un kalendāru var apskatīt Latvijas florbola savienības mājaslapā - https://www.floorball.lv/lv/2021/turniri/knac