• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Uģis Jocis Francijā uzrāda trešo vislabāko rezultātu Latvijas vēsturē

12. februārī Francijas pilsētā Mecā kuldīdznieks Uģis Jocis piedalījās 3000 metru skrējienā. Ļoti spēcīgā konkurencē mūsu sportists uzrādīja laiku 08:02:28, kas šajā disciplīnā ir trešais visu laiku labākais Latvijas rezultāts.

Sudraba līmeņa sacensībās startēja vairāki Etiopijas skrējēji, olimpisko spēļu dalībnieki un Eiropas labākie sportisti. Spēcīgajā konkurencē kuldīdzniekam 11. vieta, taču mērķis U. Jocim bijis labot sev piederošo Latvijas rekordu.

“Mērķis šajās sacensībās bija labot man piederošo Latvijas rekordu. Bija prieks startēt kopā ar pasaules elites skrējējiem, tostarp pasaules rekordistu telpās, 1500 metros. Temps skrējienam bija ļoti augsts, tādēļ beigās nesanāca uzrādīt rezultātu, ko vēlējos,” uzsver kuldīdznieks.

WhatsApp Image 2022 02 14 at 13.13.28

Neskatoties uz to, ka U. Jocim neizdevās sasniegt vēlamo rezultātu, tomēr uzrādītais rezultāts ir trešais ātrākais Latvijas vēsturē. Latvijas rekords pieder Uģim Jocim, otrs ātrākais Jurim Grustiņam, bet Francijā uzrādītais rezultāts kuldīdzniekam ir trešais ātrākais.