• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Kuldīdznieks Uģis Jocis – Latvijas čempions 3000 metru skrējienā

26. un 27. februārī Valmierā norisinājās Latvijas čempionāts vieglatlētikā, kurā par Latvijas čempionu 3000 metru skrējienā tika kronēts kuldīdznieks Uģis Jocis. Savukārt bronzas godalgu trīssoļlēkšanas disciplīnā izcīnīja Janita Antipina.

Kuldīdznieks Uģis Jocis 3000 metru distanci veica astoņās minūtēs un 15.02 sekundēs. “Vēlējos uzrādīt augstvērtīgu rezultātu, vismaz par piecām sekundēm ātrāk, taču, skrienot vienatnē, tas ir liels izaicinājums. Jebkurā gadījumā esmu priecīgs par 16. Latvijas čempiona titulu un gatavošos vasaras sezonai, kur galvenais mērķis ir kvalificēties Eiropas čempionātam,” uzsver U. Jocis.

Šajā pašā disciplīnā ceturto vietu izcīnīja Lauris Grīniņš, uzstādot jaunu personīgo rekordu - 8:46.66. “Esmu priecīgs par savu audzēkni L. Grīniņu, kurš sacensībās uzrādīja jaunu personīgo rekordu. Uzskatu, ka Lauris ir ar lielām darbaspējām un viņam ir potenciāls sasniegt augstas virsotnes,” iezīmē sportista treneris U. Jocis.

Savukārt bronzas medaļu trīssoļlēkšanas sacensībās ieguva perspektīvā kuldīdzniece Janita Antipina, kura labākajā mēģinājumā uzrādīja 11.39 metrus tālu lēcienu. “Valmieras manēžā vienmēr ir ļoti patīkami startēt. Atbildība startēt pieaugošo Latvijas čempionātā bija ļoti liela, bet es tiku ar to galā. Sanāca izpildīt mērķi un iegūt medaļu. Kopumā superīgas sacensības,” stāsta J. Antipina.

Fq6EeUAJPGU0JAfCBO9F

Piekto vietu lodes grūšanas sacensībās izcīnīja Auce Mūrniece, kura labākajā mēģinājumā lodi aizgrūda 12.48 metrus tālu.

Tikmēr sesto vietu 1500 metru skrējienā izcīnīja L. Grīniņš, finišējot ar laiku 4:06.18. Sesto vietu trīssoļlēkšanas ieguva Aleksis Gailītis, labākajā mēģinājumā veicot 13.38 metrus tālu lēcienu. Tāpat sesto vietu kārtslēkšanas sacensībās izcīnīja Niks Maulis, pārvarot četrus metrus augsto latiņu.

Jau šajā nedēļas nogalē norisināsies Baltijas U18 un U20 čempionāts, kurā startēs vairāki kuldīdznieki – Janita Antipina, Aleksis Gailītis, Roberts Sorokins, Niks Maulis un Lauris Grīniņš.

Lepojamies ar mūsu sportistiem un lieliskajiem rezultātiem!