• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Kuldīgas galda tenisistiem vēsturiska un starptautiska pieredze

23. un 24. aprīlī GTK “Hercogs” pirmo reizi kluba un Kuldīgas galda tenisa vēsturē Igaunijā piedalījās Eiropas nozīmes turnīrā - “Europa Trophy 2022”.

Rīkošanas tiesības šoreiz tika piešķirtas Igaunijas galvaspilsētas klubam “TalTech”. Grupā vēl bez mājiniekiem bija divi Somijas klubi un klubs no Grenlandes. Taču grenlandieši pēdējā brīdī savu dalību atsauca.

Turnīra izspēles sistēma bija atšķirīga, kā tas pierasts Latvijā. Pretinieku komandās bija daudz jaunu un talantīgu Igaunijas un Somijas spēlētāju. GTK “Hercogs” pārstāvji bija gados vecākie starp visiem klubiem. Lai arī kuldīdzniekiem gados uzkrāta milzīga pieredze, tomēr šajā turnīrā pieredzējušajiem spēlētājiem bija uztraukums.

“Lai arī turnīrā piedzīvoti trīs zaudējumi, tomēr dalība turnīrā vērtējama ar ļoti pozitīvu zīmi. Esam parādījuši Eiropai, ka ir tāda pilsēta Kuldīga un tajā ir galda tenisa klubs. Visi sāncenši bija ļoti pārsteigti, ka no tik mazas pilsētas ir tik konkurētspējīgi spēlētāji,” uzsver komandas vadītājs Jānis Avdjukevičs.

Kuldīgas klubu GTK “Hercogs” sacensībās Igaunijā pārstāvēja Ivars Šuvalovs, Kaspars Kravčuns, Arvis Šaroks un Edijs Atmats. Komandas vadītājs - Jānis Avdjukevičs.