• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Pēc 12 gadu pauzes Kuldīgā atgriežas komanda, kas startēs augstākajā līmenī – FC “Nikers” cīnīsies Latvijas telpu futbola virslīgā

30. septembrī Kuldīgā, restorānā “Jēkaba Sēta”, norisinājās Kuldīgas telpu futbola kluba FC “Nikers” pirmssezonas pasākums, kurā kuldīdznieki prezentēja vienību cīņai Latvijas telpu futbola virslīgā.

Kuldīgas novadā kopš 2009. gada būs sporta komanda, kas startē Latvijas čempionāta augstākajā līgā. Pēdējo reizi kuldīdznieki 2009. gadā varēja atbalstīt SK “ELVI/Kuldīga” volejbola komandu.

2021./2022. gada Latvijas telpu futbola virslīgas sezonā startēs desmit vienības - FK “Raba”, TKF Rēzekne, FK “Nikars”, Jēkabpils “Lūši”/Ošukalns, SK “Kangaross”, FC “Petrow”/Jelgava, TFK Salaspils, FK Nīca/”OtankiMill”, BFC Daugavpils un mūsu FC “Nikers”.

Komandas vadītājs Zigmunds Dvarons iezīmēja, ka komanda ir gatava parādīt labu sniegumu: “Esam pieņēmuši šo izaicinājumu piedalīties Latvijas telpu futbola virslīgā. Cīnīsimies un centīsimies nostartēt pēc iespējas labāk. Paldies visiem, kuri mums seko un tur par mums īkšķus! Lai veiksmīgi varētu nostartēt, tas mums ir ļoti svarīgi.”

Par komandas galveno treneri ir iecelts Andris Krišjānis, kurš prezentācijas pasākumā ieskicēja arī sastāva aprises, uzsverot, ka komandas kodolu veidos vietējie, Kuldīgas novada, futbolisti, kā arī tiks piesaistīti spēlētāji no Sabiles un Talsiem.

Turnīrs tiks aizvadīts divos riņķos, un katra komanda aizvadīs deviņas mājas spēles un deviņus izbraukuma dueļus. Kuldīdznieki mājas spēles aizvadīs Kuldīgas sporta hallē, Piltenes ielā 25.

Komanda darbosies “zaļajā” drošības līmenī, kas nozīmē, ka mačus klātienē varēs apmeklēt tās personas, kuras ir pabeigušas vakcinācijas kursu, vai arī var uzrādīt pārslimošanas sertifikātu. FC “Nikers” ir parūpējušies arī par vairākiem pārsteigumiem, lai skatītājiem mājas spēles padarītu daudz interesantākas.  Tikmēr pārējie līdzjutēji dueļus varēs vērot kluba “Facebook” lapā, turklāt mačiem būs arī komentētāji – Ričards Vēvers un Niklāvs Dvarons.

Komanda ir pateicīga par finansiālo atbalstu no vairākiem sponsoriem. FC “Nikers” ģenerālsponsors šogad būs SIA IMK, lielu atbalstu sniegs Kuldīgas novada pašvaldība un Kuldīgas novada sporta skola, būvfirma “Genus”, “Rietumu nafta”, alus darītava “Duna”, “Venden” ūdens, “Jēkaba sēta”, bet par ekipējumu rūpēsies “Teamsport.lv”.

Pirmā mājas spēle kuldīdzniekiem paredzēta 9. oktobrī, plkst. 18.00, uzņemot BFC Daugavpils spēlētājus.