• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Kuldīgas U10 futbola komanda – Kurzemes kausa čempioni

Kuldīgas novada sporta skolas U10 futbola komanda izcīnījusi ceļojošo Kurzemes kausu, ko iepriekšējos desmit gadus bija ieguvušas Ventspils un Liepājas komandas. Vēsturisks panākums Kuldīgas puišiem, pārspējot lielās futbola akadēmijas.

Ceturtdaļfinālā Kuldīgas jaunie spēlētāji pārliecinoši ar 4:1 pieveica FS Liepājas otrās vienības futbolistus, savukārt pusfinālā, saspringtā duelī, kuldīdznieki ar 1:0 uzveica FK Ventspils otro komandu.

Lielajā finālā, tiekoties ar FS Liepāja spēcīgāko komandu, pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, visam izšķiroties 11 metru sitienu sērijā. Tajā kuldīdznieki parādīja lielāku aukstasinību, realizējot četrus sitienus un uzvarot ar 4:2. Kuldīgas novada sporta skolas komanda pārraksta vēsturi, iegūstot Kurzemes ceļojošo futbola kausu. Turklāt kuldīdznieks Rihards Bieriņš tika atzīts par turnīra vērtīgāko futbolistu.

Komandas treneris Artūrs Šternbergs ir lepns par teicamo panākumu: “Parādījām fantastisku sniegumu. Pirms turnīra neviens neuzskatīja, ka mēs spēsim uzvarēt. Šis bija pēdējais sezonas turnīrs, un skaisti noslēdzām to. Ļoti lepojos ar vēsturisko sasniegumu.”