• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Gusts Lapiņš - Latvijas kausa čempions, Kuldīgas novada sporta skolas vienībai divas medaļas komandu ieskaitē

Septembra izskaņā noslēdzies 2021. gada Latvijas riteņbraukšanas kauss, kurā godalgotas vietas Kuldīgas novada sporta skolas audzēkņiem, kā arī lieliski rezultāti komandu ieskaitē.

D grupas zēniem bronzu sezonas kopvērtējumā izcīnīja Edvards Vēvers, bet citam kuldīdzniekam Danilam Zozuļam ceturtā pozīcija, bet astotā vieta vēl vienam Kuldīgas novada sporta skolas audzēknim Aleksandram Goldbergam.

Savukārt C grupas zēnu kopvērtējumā piektajā vietā ierindojās Uvis Zvirbulis, sestais palika Jānis Stucers, bet devītais – Gatis Gruntiņš. D un C grupas komandu ieskaitē Kuldīgas novada sporta skolas/”Goldingen Cycling club” komandai sudrabs. C grupas meitenēm soli no goda pjedestāla palika Anna Limbaite, kurai ceturtā vieta kopvērtējumā.

Vislielākais medaļu “birums” bija B grupas jauniešu ieskaitē, kurā par Latvijas čempionu tika kronēts kuldīdznieks Gusts Lapiņš. Tikmēr bronzas medaļu nopelnīja Kristers Skrubis, bet ceturto vietu ieņēma Jānis Priedoliņš. Lieliskie B grupas rezultāti ļāva kuldīdzniekiem iegūt titulu arī komandu ieskaitē.

Kuldīgas novada sporta skolas riteņbraukšanas treneris Viesturs Lukševics uzsver, ka panākumu atslēga ir taktikas izvēle un komandas vienotais gars: “Centos saliedēt komandu, uz katrām sacensībām iedodot taktisko zīmējumu, lai puišiem nebūtu cīņa tikai pašam par sevi. Vienmēr mums sacensībās bija A, B un C taktiskais variants, un nebija, ka strādājām tikai uz vienu sportistu. Tas ir labs treniņš, jau 14 gados, domāt līdzi arī taktiski, ne vien pierādīt sevi fiziski.”

Izceļot labāko un talantīgākos audzēkņus, V. Lukševics iezīmē, ka vairākiem riteņbraucējiem ir liels potenciāls: “Gusts Lapiņš šajā vecuma posmā ir fenomens. Priecājos, ka ar Gustu ir viegli sastrādāties, viņam ir ļoti profesionāla attieksme pret treniņiem. Gusts cītīgi seko līdzi savai sporta dienasgrāmatai, rūpējas par veselīgu uzturu, kā arī regulāri uzdod jautājumus. Gustam ir milzīgs potenciāls kļūt par profesionāli, taču, lai tas notiktu, būs svarīgi vairāki apstākļi. Esam pareizā virzienā, un Dievs dod, ka uz augstu sasniegumu sportu pretendēs ne tikai Gusts, bet arī Kristers Skrubis un Jānis Priedoliņš.”

V. Lukševics piekrīt, ka riteņbraukšana Kuldīgas novadā attīstās: “Redzam, ka riteņbraukšanas popularitāte Kuldīgas novadā tikai pieaug. Ir izveidots riteņbraukšanas klubs “Goldingen Cycling club”. Ar kluba izveidi, es ceru, ka puikas “pavilksies” un iesaistīties. Klubā vēlamies sagatavot bērnus no brīža, kad tas uzsāk treniņu gaitas līdz pat augstiem sasniegumiem. Pēc šī gada rezultātiem varam redzēt, ka mums veicās labāk nekā lielajām riteņbraukšanas skolām.”