• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Latvijas U17 meiteņu volejbola izlase izcīna sesto vietu un ceļazīmi uz kvalifikācijas otro kārtu

No 25. līdz 28. novembrim Daugavpilī norisinājās Eiropas U17 čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmā kārta volejbolā meitenēm. Latvijas valstsvienību turnīrā pārstāvēja četras Kuldīgas novada sporta skolas audzēknes - Laura Šmīdenberga, Rēzija Bikava, Aleksandra Timbere un Diāna Sedliņa, bet komandu vadīja kuldīdzniece Ieva Ņečiporuka. Savukārt trenera asistents bija Jānis Jerumanis, bet vienības ārsts – Uģis Grīniņš.

Latvijas izlase pirmajās divās spēlēs piekāpās Polijas (0-3) un Baltkrievijas valstsvienībām (1-3), bet trešajā duelī pārspēja Lietuvas vienaudzes (3-1). Spēlē par piekto vietu Latvijas U17 meiteņu izlase atzina Igaunijas pārākumu (0-3).

“Es esmu pateicīga, ka mums bija iespēja spēlēt kopā kā izlasei. Ceru, ka mums būs iespēja spēlēt kopā arī Entuziastu volejbola līgā, jo meitenēm kopā ir jāspēlē daudz. Spēles bija grūtas, bet mačs pret Lietuvu parādīja, ka tā var būt komanda un ir cīņas gars. Tas ir tas nelielais darbs, ko mēs ar Jāni Jerumani pirms treniņnometnes esam darījuši,” iezīmē Ieva Ņečiporuka.

Vislabāk punktu gūšanā no Kuldīgas novada sporta skolas audzēknēm veicās Aleksandrai Timberei, kura duelī ar Lietuvu atzīmējās ar sešiem punktiem.

Latvijas U17 meiteņu volejbola izlase turnīrā izcīnīja sesto vietu un ceļazīmi uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas otro kārtu, kas ieplānota 2022. gada aprīlī.