• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Jūnijā Kuldīgā norisināsies Baltijas čempionāts riteņbraukšanā

Čempionāta norise plānota no 19. līdz 26. jūnijam. Šajā laika posmā plānots aizvadīt četras sacensību dienas. 19. jūnijā norisināsies vīru U23 grupas brauciena sacensības, 22. jūnijā gaidāmas individuālā brauciena sacensības, kamēr 25. un 26. jūnijā norisināsies grupas brauciena sacensības elites, jaunatnes, amatieru un senioru grupu sportistiem.

Baltijas valstu čempionāts šosejas riteņbraukšanā tika atjaunots šogad pēc vairāk nekā 17 gadu pārtraukuma. Sacensības četru dienu garumā notika Igaunijas un Latvijas robežpilsētā Valgā, pulcējot 600 riteņbraucēju elites, jaunatnes, amatieru un senioru grupās. Sacensības, dēļ sava vēriena un dalībnieku skaita, bija lielākais un prestižākais riteņbraukšanas veidu sacensību notikums Baltijas valstīs.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas riteņbraukšanas federāciju prezidenti vienojās par sadarbību arī uz turpmākajiem gadiem. 2022. gadā čempionāta rīkošana uzticēta Latvijai. Novērtējot riteņbraukšanas sporta tradīcijas, aktīvu riteņbraukšanas nodaļu vietējā sporta skolā un aktuālā profesionāļa Krista Neilanda panākumus, Latvijas Riteņbraukšanas federācija panākusi konceptuālu vienošanos ar Kuldīgas novada pašvaldību par sacensību aizvadīšanu šajā skaistajā un vēsturiskajā Kurzemes pilsētā.

Latvijas elites izlases riteņbraucējs, kuldīdznieks Krists Neilands: “Man ir ļoti liels prieks un gods, ka 2022. gadā čempionāts notiks manā dzimtajā pilsētā, Kuldīgā, kas ir ļoti slavena ar savām riteņbraukšanas tradīcijām. Man ir patiess gandarījums redzēt, ka šīs tradīcijas turpināsies un Baltijas lielākās sacensības norisināsies, pulcējot labākos Latvijas, Lietuvas un Igaunijas velosportistus. Patīkami, ka man kā kuldīdziniekam būs iespēja startēt savu skatītāju priekšā. Jau tagad solu, ka darīšu visu iespējamo, lai iepriecinātu savus atbalstītājus un Kuldīgas iedzīvotājus. Paldies Kuldīgas novada pašvaldībai un Latvijas Riteņbraukšanas federācijai par šī nozīmīgā pasākuma organizēšanu un Baltijas pašu labāko riteņbraucēju atvešanu uz Kuldīgu.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Sandis Āķis: “Esam gandarīti par iespēju tik vērienīgas sacensības rīkot pie mums Latvijā. Kuldīgā mīt riteņbraukšanas īpašā aura. Vietējie iedzīvotāji saprot un aktīvi jūt līdzi kā saviem sportistiem, tā pilsētas viesiem. Ļoti būtiski ir arī Kuldīgas esamība kā vienam no iecienītākajiem tūristu galamērķiem neviens Latvijas, bet arī citu valstu iedzīvotāju vidū. Mums priekšā daudz darāmā, lai noturētu šogad Igaunijā notikušā čempionāta līmeni. Lielais dalībnieku skaits un arī Līgo svētku laiks mums uzliek lielu atbildību par droša un kvalitatīva čempionāta aizvadīšanu. Liels paldies Kuldīgas novada pašvaldībai, tās priekšsēdētājai, kā arī maniem kolēģiem Igaunijas un Lietuvas federācijās par izteikto uzticību.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa: “Priecājamies, ka Kuldīgā varēsim uzņemt Baltijas labākos riteņbraucējus un iedzīvotājiem dot iespēju sekot līdzi un atbalstīt Latvijas sportistus. Lepojamies, ka Kuldīga, kura ir bagāta ar riteņbraukšanas tradīcijām, spēs uzņemt  viesus no visas Baltijas. Vēlu veiksmi mūsu riteņbraucējiem un sirsnīgi gaidīsim Kuldīgā!”

Informāciju sagatavoja: Toms Markss, Latvijas riteņbraukšanas federācija

Foto: Agnis Melderis