• + 371 63321942
  • sporta.skola@kuldiga.lv

Pauerliftinga kluba sportistiem veiksmīgs starts Bauskā

28. augustā norisinājās “Bauskas kauss 2021” spiešanā guļus un “Push&Pull”, kurā piedalījās vairāki atlēti no pauerliftinga kluba “Kuldīga”, visiem spējot sasniegt godalgotas vietas.

Šajās sacensībās debiju piedzīvoja Roberts Poriņš, kurš startēja junioru vecuma grupā un svaru kategorijā līdz 110 kilogramiem. R. Poriņš smagatlētikas treniņiem pievērsies vien kopš šī gada februāra, taču jau savās pirmajās sacensībās spēja uzrādīt stabilu sniegumu. “Push&Pull” disciplīnā, kurā sportisti veic spiešanu guļus un vilkmi no zemes, R. Poriņš summā spēja pacelt 270 kilogramus – 90 kilogramus spiešanā guļus un 180 kilogramus vilkmē. Savā vecuma grupā un svaru kategorijā R. Poriņš ierindojās pirmajā vietā, kā arī absolūtajā ieskaitē starp visiem junioriem izcīnīja otro vietu.

Gaidars Smirnovs startēja vecuma grupā 40-44 gadi un “Push&Pull” disciplīnā. Spiešanā guļus G. Smirnovam padevās 105 kilogrami, kas ir viņa personīgais rekords, bet vilkmē - 192,5 kilogrami, kas arī ir viņa labākais rezultāts sacensībās. Savā vecuma grupā un svara kategorijā G. Smirnovam pirmā vieta.

“Push&Pull” disciplīnā svaru kategorijā līdz 90 kilogramiem un vecuma grupā “OPEN” no Kuldīgas piedalījās divi atlēti - Toms Tovstuļaks un Edgars Peterlevics. T. Tovstuļaka rezultāts spiešanā guļas bija 100 kilogrami, bet vilkmē no zemes – 185 kilogrami, viņam ieņemot otro vietu. Pirmo vietu šajā disciplīnā ieņēma E. Peterlevics, kurš spiešanā guļus pievarēja 180 kilogramus smagu stieni, bet vilkmē no zemes spēja pacelt 260 kilogramus. Šis rezultāts E. Peterlevicam deva arī otro vietu absolūtajā ieskaitē, “OPEN” vecuma grupā, “Push&Pull” disciplīnā. Vienlaikus E. Peterlevics piedalījās arī spiešanā guļus, kur arī spēja izcīnīt pirmo vietu savā vecuma un svaru grupā, kā arī otro vietu absolūtajā ieskaitē.

Edgars Kapteinis piedalījās spiešanā guļus, kur pēdējā, trešajā piegājienā, spēja uzspiest 130 kilogramus smagu stieni. Tas E. Kapteinim deva otro vietu svara kategorijā līdz 90 kilogramiem un vecuma grupā “OPEN”.